Fietsen

Sinds begin dit jaar (2014) ben ik, eerst in gedachten, inmiddels ook praktisch, bezig met de voorbereidingen voor mijn eerste solo fietsvakantie. In de eerste helft van september wil ik in ruim een week naar Parijs fietsen. Ik maak daarbij gebruik van de route zoals die beschreven is door Paul Benjaminse. Ik ga kamperen en zelf voor mijn eten zorgen, uitzonderingen daargelaten.

Wat komt er bij kijken? Hieronder vind je de gegevens over fiets en paklijst. Daar waar relevant linken de items naar mijn blogbijdragen of informatie elders op het web.

Fiets

Uiteraard heb je voor een fietsvakantie een fiets nodig, en dat treft, want die heb ik. Toen mijn werk 6 jaar geleden verhuisde van mijn woonplaats naar Ridderkerk, krap 13 km verderop was voor mij meteen duidelijk dat ik die afstand wilde gaan fietsen. En omdat ik ook toen al met de gedachte speelde weer eens met de fiets op vakantie te willen gaan heb ik indertijd een daarvoor geschikte fiets gekocht.

Het betreft de Santos Travelmaster. Hij is inmiddels dus 6 jaar oud, maar rijdt nog steeds prima. Ik zou niet willen beweren dat hij er nog ‘als nieuw’ uitziet, weer, wind en pekel eisen hun tol. En het feit dat ik geen binnenwerkplaats heb helpt ook niet echt. Vóór de vakantie krijgt hij nog een goede beurt.

Paklijst

Onderstaande lijst is nog in ontwikeling (en blijft dat, door voortschrijdend inzicht misschien ook wel).

Kamperen
Ortlieb Backroller Classic 1550 gr 2-3-2014
MSR Hubba Hubba HP 1900 gr 21-5-2014
Exped Synmat UL 7 M 460 gr 21-6-2014
Slaapzak aan te schaffen
Kussentje aan te schaffen?
Primus Omnilite
Primus brandstoffles 0,6 L
Primus brandstoffles 0,6 L 2e fles aan te schaffen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *