Vandaag lekker getraind op de baan. Eerst 2 km inlopen tegen ruim 6 min. per kilometer, daarna 15 intervallen van 200m afgewisseld met 200m wandelen-joggen-wandelen, en tot slot nog weer 2 km uitgelopen. Er kunnen een paar dingen over gezegd worden. De eerste is dat ik wel steeds merk dat de baan, door de soort rubber coating die er op ligt, vrij stroef aan de voeten is, en ik moet dan ook uitkijken dat ik er geen blaren aan over houd. De baan is wat dat betreft blaargevoeliger dan de meeste wegoppervlaktes waar ik op loop. Ik heb ook het idee dat dat nu, met warm weer, erger is dan toen het een graad of tien kouder was.
Een ander ding is dat ik volgens mij voor het eerst een 200m interval sneller liep dan 15 km/u. Ik wist eerlijk gezegd niet dat ik het in me had. Ook al is het dan slechts 200m, ik vind het wel heel leuk. Overigens was het wel ondeugend, want van meneer Verheul mag ik (nog) helemaal niet zo hard. Dan moet ik eerst maar eens een snellere 10km lopen.
Het laatste wat ik nog zou willen vaststellen is dat ik met de 10km die ik vandaag gelopen heb vrijwel precies 500km als blootvoetloper heb volgemaakt, en dat is warempel wel een pintje waard. Ware het niet dat ik mijzelf deze maand op dieet heb gezet in een poging om een aantal echt wel overtollige kilo’s kwijt te raken, dus dat pinyje stellen we dan nog  maar even uit. Er komt wel weer eens een jubileum.

Leuk om te melden is nog dat een van mijn ‘voorbeelden’, Yanni Papastavrou uit Londen afgelopen weekend zijn eerste marathon BV heeft voltooid. Hij deed er 3h50′ over, en daar zou ik zelf bar tevreden over zijn op een eerste marathon. Hij heeft een mooi verslag geplaatst in de discussiegroep voor BarefootRunners op Yahoo. Hier lees je het complete verhaal.

Ik krijg zelf wel steeds meer behoefte om ook eens marathon te gaan lopen, maar haast heb ik er niet mee. Misschien volgend jaar in het najaar? Laten we eerst maar eens kijken of het lopen zich voorspoedig blijft ontwikkelen.