Ondanks het treurige weer van de afgelopen week toch een goede loopweek gehad.
Eerst maar even de statistieken:

dinsdag 23/5: 9 km in 57:16
donderdag 25/5: 12,9 km in 1:22:18
zaterdag 27/5: interval 9,8 km 59:55
zondag 28/5: 16 km in 1:41:46

De interval bestond uit 1,9 km inlopen, op het einde 1,9 km uitlopen, en daartussen 15 X 200m in ongeveer een minuut gevolgd door 200m rustig dribbelen in 1:20.
Bij een van de laatste intervals ging ik trouwens nog onderuit. In mijn route zitten twee wildroosters, en daar loop ik liever langs dan overheen (vanwege de dunne zooltjes van mijn Puma’s). Bij de laatste passage moest ik tegelijkertijd naar rechts afzetten op kletsnat gras (het regende nogal) en mijn stopwatch indrukken. Dat was teveel voor mijn evenwicht en ik maakte een mooie sliding over het gras. Gelukkig niet het rooster of het fietspad geraakt, dus ik kon eigenlijk meteen weer doorlopen. dat zag er volgens mij best wel fanatiek uit. 🙂

Gisteren ging ik met een beetje slappe benen de deur uit. Ik zei nog: als ik me over een kwartier nog zo voel kom ik weer naar huis. Dat liep anders. Toen ik bij het einde van de Wantijdijk kwam kon ik kiezen tussen rechtdoor (wat waarschijnlijk een afstand van 12-13 km had opgeleverd) of linksaf richting Kop van het Land. Ik liep zo lekker dat ik al naar links was gegaan voor ik er goed over had nagedacht, en tja, dan ga je niet meer terug. Ik vind het stuk over de Zeedijk, vlak na de passage van de KvhL, met zijn uitzicht over de Merwede echt een van de mooiste stukken die ik hardlopend tegenkom, dus dat was erg genieten. Tegen de tijd dat ik weer in de buurt van de bewoonde wereld begon te komen begon ik de vermoeidheid wel een beetje te voelen, en mijn tenen begonnen onaangenaam te schuren in mijn schoenen, maar ik kon het toch prima volhouden, en uiteindelijk bleek ik er geen blaren aan overgehouden te hebben. Toen ik ontdekte dat ik uiteindelijk 16 km gelopen had werd de kick nog groter. Een mooie afsluiting van een prima loopweek.
De komende week wil ik de verhouding interval/duurloop wat wijzigen ten gunste van de interval. Tenslotte wil ik op 18 juni in Leiden mijn PR op de 10 km (52:12) verbeteren, en dan is wat meer specifieke training wel een goed idee.