Alweer een kilometer!

Dinsdag heb ik 200-jes gelopen op de baan, tien om precies te zijn, zodat de totale afstand die dag op 1000 + 10*(200+200) + 1000 = 6 km kwam. Lekker gelopen in elk geval.
Donderdag had ik weer willen lopen, maar ik had er domweg geen tijd voor.

Gisteren, zaterdag, een duurloopje van 8 km op de baan gedaan. Elke km een eigen tempo proberen vol te houden. Doel is om wat tempovaster te worden, maar ook om wat beter gevoel voor snelheid te ontwikkelen. Dat gaat op de baan een stuk gemakkelijker dan op de weg. Door elke 200m de tijd te controleren kun je een behoorlijk vlak gelopen kilometer krijgen.

Vandaag vond ik het weer eens tijd worden voor een training op de weg. Ik had eerder van de week via www.mapmyrun.com al een route van 10 km uitgezet die grotendeels over stoepen en gladde fietspaden gaat, en vandaag moest het er maar eens van komen. De conclusie moet zijn dat 10 km eigenlijk net iets te hoog gegrepen is, ik heb er wel wat zere voeten aan over gehouden, en op 1 teen een blaartje. Maar gelukkig is al het leed tamelijk oppervlakkig, dus ik denk dat het morgen al een stuk beter is. Dinsdag kan ik waarschijnlijk gewoon weer lopen.

Al met al deze week 24 km gelopen, en daar ben ik best tevreden over.

3 reacties

 1. Ton

  Hoi Peter,
  Ik ben benieuwd hoe je experiment verder uitpakt, ik vind dat je al aardig wat km’s maakt blootsvoets,
  succes!

 2. Marco

  Hoi Peter,
  Zoals je kunt lezen op mijn weblogkamp heb ik ongeveer drie weken een blessure opgelopen aan mijn linkervoet. Het lijkt op overbelasting van de middenvoet. Is dat een bekende blessure voor beginners die overstappen van hiellanding naar voorvoetlanding? (en daarbij te hard van stapel lopen)
  Groet, Marco

 3. Peter

  Ha Marco,
  Ik denk dat het niet zozeer de overgang naar voorvoetlanding is. Toen ik die overstap twee jaar geleden maakte heb ik vooral veel last gehad van mijn kuiten. Na mijn allereerste loopje (nog geen half uur) kon ik de volgende dagen nauwelijks van de trap af. 🙂
  Maar ik ken het probleem van de middenvoet wel als overgangsverschijnsel van het blootsvoets lopen. Althans, ik hoop dat het een overgangsverschijnsel is. Ik heb gemerkt dat als ik wat meer op de buitenkant van de voet land dat het dan (bij mij in elk geval) een stuk beter gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑