AU!

Nadat ik gisteren nog enthousiast had gemeld dat ik 8 km wilde gaan lopen moet ik nu helaas melden dat de uitvoering er van jammerlijk mislukt is. Ik had de hele (?) dag al een beetje een vaag pijntje in mijn voet, maar het voelde niet ernstig. Ik besloot daarom ’s middags toch te vertrekken voor mijn geplande 8 km met het idee meteen terug te keren als het niet goed zou gaan.
Het ging eigenlijk goed tot rond het 3 km punt, en toen ging het ook meteen hartstikke fout. Ik kon binnen 50 meter bijna niet meer lopen. Alsof ik op een vervelende manier mijn voet verzwikt had. Ik kon zelfs bijna niet meer gewoon wandelen, maar ja, ik moest toch naar huis. De kortste route ging langs een fietspad met een ruwe structuur die ik meestal probeer te mijden, maar een positief punt is dan nog dat ik merkte dat ik me daar best redelijk op kon bewegen.

Vandaag was het iets beter met mijn voet, maar gewoon wandelen op blote voeten gaat nog moeizaam, met mijn sandalen aan gaat het redelijk. Ik hoop dat als ik het een paar dagen rustig aan doe dat de pijn vanzelf verdwijnt.

Het meest irritante vind ik nog wel dat ik geen idee heb waar het vandaan komt, en vooral ook dat ik tijdens het hardlopen niet voelde dat het verkeerd ging. De meeste klachten die ik tijdens het hardlopen in de loop der jaren heb gehad waren overbelastingsklachten: te snel te veel. Of te snel te hard. Maar ik heb niet het idee dat dit in diezelfde categorie valt. Afijn, we zullen er in moeten berusten. Wordt vervolgd.

1 reactie

 1. Marco

  Hoi Peter,
  Je bent mijn hoop en toeverlaat! (nu ja, samen met enkele andere die-hards op het net). Je weet hoe ik worstel met blessures sinds ik het ongeschoeide pad verkoos,… en geen rekening hield met de tijd die mijn voeten nodig hebben om om te schakelen.
  Balen voor je die blessure. Ik ben wel benieuwd wat het nu precies is (je toelichting op chat’n’run heb ik gelezen). Kan je me eens vertellen, of bij wijze van berichtje op je log, hoe je precies loopt? (technisch gesproken dus). George (Oerlopen) is aan het experimenteren met een hele hoge pasfrequentie, heb je vast al gelezen. Maar misschien loop ik te hard van stapel en is het iets betrekkelijk onbetekenends.
  Sterkte ermee!
  Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑