aziatisch hurken

De dagen worden weer frisser. Het is overigens heel goed mogelijk dat het volgende week zomaar ineens weer 15 graden is, maar de trend is natuurlijk wel naar beneden. Ik ben benieuwd of ik deze keer in de koude seizoenen meer kan verdragen dan vorig jaar. Het is wel een kwestie van meer opletten, want door de lagere temperaturen kan de gevoeligheid van de voeten afnemen, en daardoor kun je misschien te laat merken dat je bezig bent om blaren op te lopen.

Vandaag was van al dit soort droefenis geen sprake. Toen ik vanmiddag ging lopen zal het een graad of tien geweest zijn, en de zon scheen er lustig op los. Stukken weg die in de zon gelegen waren voelden aangenaam aan de voeten, maar de schaduwstukken waren wel koeler, maar niet koud. Het is in dit jaargetijde altijd lastig om te bedenken wat je aan zal trekken, maar met mijn lange tight, hemd, en daar overheen een shirt met korte mouwen had ik goed gegokt. Ik heb het beslist niet koud gehad. De zon staat wel erg laag, en als je hem recht in je snufferd hebt is het moeilijk om goed voor je uit te blijven kijken. Ik had eigenlijk een zonnebril bij me moeten hebben.

Het lopen ging prima. Omdat ik 14 dagen niet gelopen had (andere activiteiten in de weekends, een dagcursus vorige week bij mijn ex-werkgever Oracle, en soms ook geen zin) wilde ik het een beetje rustig aan doen. Een kilometer of acht, tien leek me meer dan genoeg. Al lopend merkte ik dat het toch wel erg lekker ging, en toen ik ook nog bedacht dat ik eigenlijk voor een groot deel de route van 14 dagen gelden aan het lopen was, maar dan in omgekeerde richting, besloot ik dan ook de rest maar te lopen. En zo had ik dan uiteindelijk 12 kilometer achter de kiezen. Ik heb er erg van genoten.

Bij de barefootrunners-groep las ik van de week dat iemand zijn spieren had opgerekt door net zo lang te oefenen tot hij een zogenaamde "asian squat", een aziatische hurkhouding, kon aannemen. Die squat ziet er ongeveer zo uit, en het kenmerkende zit hem dus in de voeten die plat op de grond staan.

Ik ben dat ook eens gaan proberen, want ik merk wel dat de spieren er niet soepeler op worden, dus een beetje extra oefening kan geen kwaad. Dat is nog niet zo eenvoudig, voor mij niet althans, maar het gaat al een beetje beter dan een week geleden, dus misschien is er nog hoop.

Er is trouwens ook nog een grappig filmpje op YouTube te vinden over dit onderwerp. Nou ja, ik vind het grappig, zie maar .

1 reactie

  1. Marco

    Hoi Peter,
    Heel leuk filmpje! en leerzaam bovendien. Toevallig ben ik de squad ook sinds kort aan ’t oefenen: goed voor de grote bilspier, en die heb je weer nodig voor bv-lopen.
    Wat die zwarte schoentjes betreft van m’n site. Goede kans dat ze toch geschikt zijn om op hard te lopen als het straks te koud wordt voor bv. Ze zijn steviger dan ik dacht.
    Groetjes, Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑