Goede voornemens. Vaak had ik er wel een paar, al dan niet publiek gemaakt. Maar ik ben er deze keer eigenlijk niet mee bezig geweest. Dat neemt niet weg dat ik wel wat plannen heb. Uitvoering van de plannen zal mede afhangen van de ontwikkelingen rond Covid-19.

Zo hoop ik nog steeds komend voorjaar, vermoedelijk vanaf de tweede helft mei, aan mijn fietstocht naar Rome te kunnen beginnen. Fietsen in Coronatijden is niet echt een probleem, je bent meestal in de open buitenlucht en hebt weinig mensen om je heen. Maar er zal ook ergens overnacht moeten worden, in mijn geval bij voorkeur op een camping, maar als die niet open (mogen) zijn ben je afhankelijk van andere opties die sowieso vaak een stuk duurder uitpakken, maar die ik ook minder leuk vind. Aangezien supermarkten e.d. meestal wel openblijven zal het kopen van levensmiddelen geen probleem zijn. En dan is het nog de vraag of de grenzen open zullen zijn voor niet-noodzakelijk verkeer. Vorig jaar ging het naar de zomer toe wel steeds beter, dat in combinatie met de vaccinatiemogelijkheden laat me toch wel licht optimistisch zijn.

Om optimaal fit aan de reis te kunnen beginnen wil ik in de aanloop naar de reis al aardig wat kilometers gemaakt hebben. “Aardig wat”. Maak het eens SMART Peter! Nou, dat gaat me een beetje te ver, daarvoor ben ik niet met pensioen gegaan. Maar iets concreter mag wel. Het lijkt me het handigst om mijn doelstellingen per maand te bepalen. Zeker in de winterperiode is de uitvoering uiteraard ook mede afhankelijk van de  weers- en wegomstandigheden. Ik heb sterk de neiging om bij kou niet te gaan fietsen, dan loop ik eigenlijk liever. Toch moet ik me er maar een beetje overheen zetten, dat is ook voor de mentale training wel goed.
Vorig jaar heb ik in januari ruim 400 km gefietst, maar dat was wel hoofdzakelijk woonwerkverkeer met zo nu en dan een extra ommetje. Toch zou dat ook deze maand gewoon moeten kunnen.

Tot zover het fietsen. Daarnaast, het woord viel al, wandel ik ook graag. Vorig jaar had ik een begin willen maken met het (opnieuw) wandelen van het Pieterpad. Covid-19 en andere omstandigheden zaten in de weg, maar het plan is er nog steeds. Zodra je weer niet-noodzakelijke treinreizen mag maken wil ik er alsnog aan beginnen. De eerste twee etappes vermoedelijk alleen, maar daarna zo nu en dan ook met gastwandelaars.

Afgelopen week werd op de NPO-televisie de vierdelige serie “Dwars door België” vertoond. Hierin liep de Vlaming Arnout Hauben samen met twee anderen de GR129 die van Brugge naar Aarlen/Arlon loopt, de langste langeafstandsroute van België. Los van de prachtige manier waarop Arnout onderweg met ogenschijnlijk speels gemak talloze praatjes aanknoopte met mensen die ze onderweg tegenkwamen, zag de route er ook prachtig uit. Dat wil ik ook! Ik weet nog niet hoe en wanneer, maar het verlangen is ontstaan en daar moet een keer iets mee.

 

 

 

Tot slot, ik ben stiekem weer een klein beetje met hardlopen begonnen. Als daar aanleiding voor is kom ik er in de toekomst nog op terug.