Dag 0 – 0 km

Vanochtend, zo was de bedoeling, zou ik vertrekken voor de eerste etappe. Van huis naar vrienden in Goes, alwaar ik zou mee-eten en zou blijven slapen. Maar toen kwam het KNMI gisteren in de loop van de dag met steeds alarmerender berichten over enorme hoosbuien (tot daaraan toe) mogelijk gepaard gaande met grote hagelstenen (hmm) en veel bliksemactiviteit (hmmmm). En aangezien zich dat vanuit het zuiden aan ons zou openbaren en ik in zuidelijke richting zou gaan fietsen leek het me niet echt een strak plan om me daaraan te onderwerpen. In het open Zeeuwse landschap zou ook weinig gelegenheid zijn om te schuilen.

Zoals wel vaker achteraf blijkt had ik het er wel op kunnen wagen, maar ik denk dat het evenzogoed toch wijs was de weersverwachtingen serieus te nemen. Een uur geleden viel er een enorme hoosbui in Scheveningen, inclusief hagel en onweer, en daar had ik toch niet graag middenin gezeten.

Afijn, de tassen staan gepakt. Morgenochtend even de broodjes smeren, en daarna duik ik de Hoeksche Waard in. Vervolgens richting Bruinisse en Zierikzee, om uiteindelijk in Goes te belanden.

2 reacties

  1. Adri

    Ach ja, die ene dag extra wachten is al weer voorbij. Morgenavond nog een luxe bed. Zondag ontbijtje en voor je het weet zit je in het buitenland.

  2. Yvonne

    Jammer van deze “valse” start, maar voor je veiligheid wel een juiste beslissing. Voor vandaag in elk geval veel fijne en veilige kilometers gewenst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑