Dag 1, Op naar de route

De voorgaande dagen druk geweest met het bij elkaar zoeken van alle spullen. En vooral ook met het peinzen over wat ik wel en niet mee zou nemen.

Vanmorgen was ik om vijf uur op, wat voor mij zelfs nog wel een soort van uitslapen was. Fiets voor het huis zetten, en o ja, nog even de druk van de banden controleren (er mocht wel wat bij) en o ja, ik wilde de voordragers eraf halen (want ik zou ze toch niet gebruiken en anders moet het bij de bus in Avignon), en na nog een paar o ja’s was ik klaar om te vertrekken. Uitgezwaaid door mijn liefhebbende vrouw reed ik de straat uit.

Het was zonnig, al een graad of achttien en weinig wind. Toen ik eenmaal het Hollands Diep was overgestoken had ik echt het gevoel dat ik op pad was. Inmiddels begonnen zich achter mij wel donkere wolken samen te pakken. Ik dacht eerst nog dat ik er goed af kwam, maar in Terheijden aangekomen vielen de eerste druppels. Dat duurde gelukkig niet lang, en na een bezoek aan de plaatselijke bakker ging het verder naar Breda. Daar herhaalde zich het stramien: donkere wolken die eerst langs lijken te trekken maar uiteindelijk toch nattigheid geven. En deze keer viel het niet mee. Harde regen, felle flitsen en harde donderslagen. Gelukkig zat ik binnen aan de koffie, maar een beetje nat.

De rest van de fietstocht bleef het droog.

Bij de grensovergangen bij Baarle Nassau (want de grens loopt daar zo grillig dat je hem meerdere keren passeert) vond ik mijn eerste fietspad op een voormalige spoorbaan. Er zullen er meer volgen.

In de loop van de middag begon het drukkend warm te worden en de belofte die dat inhield werd een half uurtje na mijn aankomst op de camping ingelost. Harde regen en stevig onweer wederom. Toen het zo goed als droog was snel de tent opgezet, met als resultaat een redelijk vochtige binnentent. Jammer, maar inmiddels begint het weer te drogen.

Afgaande op Weeronline staat me de komende nacht nog wel wat te wachten maar morgen zou het droger moeten worden. Een enkele bui, maar geen onweer meer. We gaan het zien.

Morgen pak ik bij Diest de route van Paul Benjaminse op. Voorlopig richting Namen, ik passeer dus ook de taalgrens, en de bestemming voor morgen is de camping bij Profondeville.

Vandaag gefietst 112 km.

2 reacties

  1. Yvonne

    Jammer net niet helemaal droog, maar wel lekker op pad inmiddels! Goede reis!

  2. Paul en Trudi

    We vinden de verhalen ontzettend leuk en inspirerend. Paul gaat de kaart erbij pakken om de route te volgen. Veel succes en tot later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑