Dag 16, nieuw hoogterecord

Vandaag dan de dag waar ik toch al even tegenaan zat te hikken. Er moest serieus geklommen worden en ik was onzeker of ik het aan zou kunnen.

Maar ik moet beginnen met een klacht over de beschrijving in mijn routeboekje. Benjaminse suggereert door zijn wijze van beschrijven dat we vandaag om te beginnen gewoon verder gaan met dat ‘heerlijke fietspad’ (zijn woorden) waar ik gisteren ter hoogte van de camping in Cluny mee gestopt was. Nou, ik mag wel zeggen: niets was minder waar. Ik vermoed dat het oude treintracĂ© waar we gisteren over reden is ingepikt door de TGV en dat het fietspad daardoor gedwongen opgeschoven is. Dat resulteerde in nogal wat pittige klimmetjes waar ik eerst nogal buiten adem van raakte. Niet echt een ideale warming-up zo direct na de start.

Op een gegeven moment ging het fietspad een spaarzaam verlichte lange tunnel in van 1600 meter lang. Bijzondere ervaring. In de winterperiode is de tunnel afgesloten vanwege de winterslaap van de aanwezige vleermuizen. Na de tunnel zaten we weer op de oude spoorbaan, want toen reed het weer soepel.

Niet lang daarna wordt de Beaujolais bereikt en begint tevens het klimmen (en dalen uiteraard, what goes up must come down). De beklimming waar ik tegenop had gezien ging tot een hoogte van ruim 430 meter, en dat was een persoonlijk hoogterecord op eigen kracht. Het was zwaar, maar met een paar korte rustmomenten lukte het me toch. De een na lichtste versnelling van mijn Rohloffnaaf was nodig, dan kroop ik met een snelheid van 7-8 km/u. Langzamer kan haast niet, dan val je om. 🙂

Dan natuurlijk de onvermijdelijke afdaling, dat is dan een mooie beloning. Ik was vrij vroeg op de camping van Montmerle, ik had me 20 km in de afstand vergist. Het was dus dichterbij dan ik dacht. Ik vond het wel best, niet echt serieus overwogen om toch nog verder te gaan. Morgen naar Lyon is ook maar vijftig km.

Nog even een plaatje van het dorp Fuissé waar ik doorheen kwam. Voor kenners een van de dorpen van het beroemde wijngebied Pouillu-Fuissé.

Er is iets raars gebeurd met de opmaak, maar ik weet nog niet wat. Corrigeer ik na thuiskomst eventueel wel.

2 reacties

  1. Yvonne

    Ik vind er niks mis aan, die opmaak. Prachtig plaatje van het dorp en de omgeving!

  2. Cobi van Rijn

    je foto’s kan ik helaas niet zien.
    wat betreft je opmerking over vallen als je langzamer gaat dan 7-8 km/u. Ik kan je vertellen dat ik weleens 5 km/uur heb gefietst bij een stijgingspercentage van 20%. Ik was wel bang om om te gaan, want dan is het gebeurd, dan kom je nooit meer op gang. Maar dat gebeurde gelukkig niet. En het was maar een klein stukkie….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑