Dag 22, Avignon!

Zoals gebruikelijk stond ik lekker vroeg, net zes uur in dit geval, naast mijn fiets, klaar voor vertrek. De route liep voorspoedig, en ik reed al snel in een agrarisch gebied met grote zonnebloemvelden en zelfs een paar kleine veldjes met lavendel.

Boomgaarden met appels, peren en abrikozen stonden ook op het programma. Zoals steeds de laatste dagen sloten de bordjes van de Via Rhona goed aan bij het paarse lijntje op mijn telefoon.

Tot dat moment dat het bordje naar links wees en mijn lijntje rechtdoor. Ik besloot mijn lijntje te volgen in het volste vertrouwen dat de routes spoedig weer samen zouden komen. Dat is nooit meer gebeurd. 😊

Mijn vermoeden is dat ik een oude versie van de route heb gevolgd en dat ze om de een of andere, voor mij nog onnaspeurbare reden hebben besloten de VR deels te verleggen. Hoe dan ook, ik kwam gelukkig toch gewoon in Avignon aan.

 

Het waaide weer net zo hard (of mogelijk nog harder) als gisteren. En weer meestal in de rug. Behalve toen ik voor de laatste keer tijdens de tocht de Rhône overstak via een vrij hoge stuw. Daar stond de wind zo hard dwars op de weg dat ik mijn best moest doen niet tegen de reling te fietsen.

Toen ik vervolgens na de stuw rechtsaf ging richting Avignon reeds vrijwel zonder te trappen 30 km/u.

De camping is niet veel soeps. Ik sta op een soort bosgrond met vier tentjes op een plek. Maar ik vind dat ik voor elf euro per nacht maar niet moet zeuren. Bij de buren hebben ze wel gras, maar daar betaal je wel drie keer zoveel voor.

Mensen dit is mijn laatste bijdrage over deze reis. Bedankt voor het lezen en reageren. Als ik weer thuis ben ga ik de boel nog wat redigeren en wat foto’s bijplaatsen. Ook komt er nog wel een soort evaluatie. Au revoir.

6 reacties

 1. paul

  Beetje jammer dat je nu al stopt: je gaat nog terug met de bus dan kan je ook nog allemaal avonturen beleven! Maar dank voor het verslag

  • Peter

   Mocht de busreis daar aanleiding toe geven dan laat ik van me horen!

 2. Adri

  Ik denk dat de route via de bordjes toch wel beter was geweest, want aan de foto te zien ben je ondersteboven aangekomen in Avignon.
  Wanneer vertrekt de bus?

  • Peter

   Ondersteboven? Op mijn telefoon staat-ie gewoon recht als ik op mijn blog kijk.
   De bus gaat zaterdagavond half tien, en als alles volgens planning verloopt (het is volgens mij zwarte zaterdag), ben ik zondag om twaalf uur in Eindhoven. Overdag dus.

 3. john

  hoi peter

  jammer dat je er al bent heb weer plezier gehad aan het lezen van je blog

  groet john

 4. Yvonne

  Het is je gelukt! Op tijd in Avignon! Nog wel tijd voor sight seeing?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑