Dag 3, vroeg klaar

Ik was vroeg wakker en had om zeven uur op de fiets kunnen zitten, maar de Delhaize in Dinant ging om acht uur open en ik wilde ze nog even in de gelegenheid stellen om croissantjes te bakken.

De route langs de Maas tussen Profondeville en Dinant is mooi en meestal goed fietsbaar. Zelfs het lange stuk met kinderkopjes dat ik vijf jaar geleden nog getrotseerd had was nu geasfalteerd. Hoewel, toch niet overal. Of ze nog op zoek zijn naar het resterende budget of dat het erfgoedgevoel toch hier en daar toch te overheersend was weet ik niet, maar er waren toch nog wat stukken waar je vullingen bijna uit je kiezen rammelen.

Na de boodschappen ging het verder langs de Maas, soms wat meer landinwaarts wat met het nodige geklim gepaard ging. Niet erg, een beetje trainen voor wat er nog komen gaat is juist wel goed.

En ineens was ik in Givet, en dat ligt zoals iedereen weet in Frankrijk. Geen grens gezien, maar wel al spoedig een kerncentrale.

Zoals algemeen bekend worden die graag aan de grenzen geplaatst.

Kort na dit uitzicht volgde de heftigste klim van de dag, maar amechtig hijgend wist ik toch fietsend boven te komen.

De geplande eindbestemming was de camping bij Fumay, getuige de recensies die ik vond met een wat twijfelachtige reputatie. Maar vijf km daarvoor passeerde ik een camping die er zeer agréable uitzag, en toen was het pleit snel beslecht. Hetgeen wel betekent dat ik die vijf km morgen nog moet rijden. Geplande eindbestemming is dan Sedan, maar je weet het maar nooit.

Afstand 70 km, totaal 280 km

1 reactie

  1. Yvonne

    Het maakt toch niet uit hoe agréable de camping is, je hebt er toch alleen maar je ogen dicht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑