Dag 4, de niet-bestaande camping

Lekker geslapen en op tijd op. En behoorlijk fris, al kan ik me dat terwijl ik dit zit te tikken nauwelijks meer voorstellen. Om kwart over zeven zat ik op de fiets en begon aan een dagje Maas/Meuse. Dan weer links, dan weer rechts, dan weer naast een kanaal dat parallel aan de Maas liep om de sluisfunctie te bieden. Doordat er nogal wat stuwen zijn is er geen grote scheepvaart meer mogelijk en voor de pleziervaart (en wellicht ook kleinere beroepsvaart) hebben ze dus die kanalen met sluizen.

Het eerste uur was best fris en ik was blij met mijn fleecevest. Ik vond het bijna jammer dat mijn handschoenen onderin mijn slaaptas zaten. Maar na dat eerste uur was het leed geleden en werd het steeds warmer. Je kunt je afvragen of het nou leuk is, steeds maar die Maas, maar ik hou er wel van. Hij slingert zich door het landschap dus je kunt meestal niet ver kijken. Niet zoals, om maar een voorbeeld te noemen, de Zuid-Willemsvaart.

Zo ziet dat er dan bijvoorbeeld uit.

Bij Charleville-Mézières twijfelde ik of ik de stad nog in zou gaan. Ik was het wel van plan maar wilde even checken hoever het nog was naar de volgende camping in Sedan. Vertelde Google mij toch dat die camping gesloten was! Naarstig gezicht naar een alternatief en kwam op Douzy uit. Met veertien km niet heel veel verder, maar het was toch even een teleurstelling. En het ligt een stukje van de route af, maar goed, shit happens zeggen we dan, als we morgen de weg die voor de camping langs loopt verder volgen kom ik weer heel dicht bij de route uit.

Afstaand 98 km, totaal 378 km.

1 reactie

  1. Yvonne

    Nog een geluk dat er überhaupt een camping redelijk in de buurt was! Voor hetzelfde geld moet je het dubbele aan kilometers omrijden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑