Dapper geweest

Aangezien het al enkele jaren achtereen gebeurd is dat mijn hardloperij in de loop van de winter een zielige dood stierf en ik als gevolg daarvan in het voorjaar weer een aantal treden lager op de ladder moest beginnen, met alle bijkomende gewichtsproblemen vandien, wil ik nu toch deze winter eens proberen dat anders te doen.
Misschien dat er over schrijven, op deze plaats, al helpt. En zoals een van mijn zussen al suggereerde: ook vaker aan een loop meedoen, dan ‘moet’ je wel.
Voor wat betreft dat laatste wil ik proberen mee te doen aan de Derde Kerstdag loop in Arnhem. Een hoog CnR-gehalte volgens mij, dus een gezellige bijeenkomt erna zit er vast wel in.
Op 18 december is er ook nog een loop in Barendrecht, en misschien ga ik daar wel 10km lopen. Het is dichtbij, en kan dus ook snel weer terug zijn.

Gisteren wilde ik voor het eerst sinds de 7HL weer lopen, maar ’s morgens, zoals ik eerst van plan was, kwam ik mijn bed niet uit, en ’s avonds na het eten was het weer niet zo uitnodigend. Maar mijn winterplannen indachtig besloot ik dapper te zijn, en toch op pad te gaan. Voor het eerst weer in lange tight (houd ik niet echt van), mijn nieuwe kruidvat thermo-hemd met korte mouwen, een gewoon loopshirt met lange mouwen, een waterdicht jekje em mijn nieuwste aanwinst: mijn kerstboomhes. Dat laatste is een veilgheidshesje met voor en achter een stuk of 9 ledjes er op die knipperen. Daar voel ik me een stuk veiliger bij in het donker. Aan mijn voeten alleen mijn H-streets, gewoontegetrouw geen sokken, en desondanks toch uiteindelijk heerlijk warme voeten, ook al waren ze nat door de diverse plassen.
Het lopen ging goed, tot op ongeveer 1 km voor het einde, toen begon (na 6km) mijn knie weer op te spelen. Het werd niet echt een probleem, en ik heb vandaag ook geen napijn gehad. Als ik met wijsheid verder opbouw komt dat vast helemaal goed.

2 reacties

  1. Paul

    wat is CnR (behalve een platenmaatschappij uit de vergane glorie met voornamelijk Nederlands repertoire)

  2. Peter

    Dat is Chat’n’Run, zie link rechtsboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑