De magie van het nieuwe

Ik blijf me er over verbazen dat ik telkens weer gevoelig blijf voor de magie van het nieuwe begin. Een aantal van die momenten per jaar (weer gaan werken na de zomervakantie, mijn verjaardag in oktober, en Nieuwjaarsdag) brengen mij er steeds weer toe om ‘iets’ aan goede voornemens te doen. En hoewel mijn succes met het het uitvoeren van die goede voornemens maar zeer matig is blijf ik er toch in geloven. Zou ik dan toch in wezen een optimist zijn?
Ik heb ook ooit een periode gehad dat ik al dat goede voornemensgedoe maar flauwekul vond. Er kwam toch niets van terecht, en bovendien, goede voornemens kun je elke dag wel maken. En dat is waar. Maar zo werkt het niet. Bij mij niet in elk geval.
Ik heb er dit jaar bijna een projectmatige aanpak bij verzonnen. Vijf thema’s (relatie, werk, thuis, lijf & leden en "ik") en daaromheen wat verbeterpunten bedacht. Die ga ik hier niet allemaal noemen, dat gaat de meeste mensen niet veel aan, en bovendien ben ik alleen aan mezelf verantwoording schuldig. Voorlopig heb ik er lol in. En misschien vertel ik er zo nu en dan nog iets over.

Het thema "lijf en leden" bevat zaken die met lopen te maken hebben. Tenslotte wil ik dit jaar richten op het lopen van een marathon in oktober, en daar wil ik me goed op voorbereiden. Als de marathon niet haalbaar blijkt dan mag dat niet gepaard gaan met excuses als "had ik nou maar meer …" (of minder …, dat kan natuurlijk ook).

Ik heb nogal eens de neiging om in de winterperiode wat in te zakken met het hardlopen. De afgelopen anderhalve week heb ik dat laten gebeuren. Buiten lopen vond ik geen optie, en het lopen op de loopband bij Hercules ligt stil tot aanstaande maandag. Dinsdag 6 januari ga ik weer van start.

Ik wens de (paar) lezers van dit weblog een goed nieuw jaar waarin ambities niet gedwarsboomd worden door lichamelijke ongemakken.

2 reacties

  1. Jannet

    Je bent niet de enige die in de winter minder zin heeft om te lopen. Ik ben er ook zo een en ik heb nog wel schoenen aan (en toch koude voeten).
    Ik wens je een goed 2009 en veel succes met het behalen van de doelen die je jezelf hebt gesteld.

  2. ton

    Als de marathon niet haalbaar blijkt doe je toch gewoon de halve in Ehv? Zelfde parcoursverkenning 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑