In deze week zou ik op fietsreis naar Rome zijn gegaan. Ik heb lange tijd gedacht dat het sowieso nu niet door zou kunnen gaan, maar in de loop van april begon ik toch een beetje hoop te krijgen. Op 27 april heb ik mijn eerste (Pfizer-)vaccinatie gehad en de tweede staat gepland voor 2 juni. Misschien dat ik enkele dagen na die tweede prik alsnog zou kunnen gaan?
Maar de bezwaren dienden zich ook aan.  Zo is om te beginnen Duitsland nog niet open, een niet onbelangrijk detail, want daar zou ik al gauw een week of wat doorheen moeten fietsen. En ik wil er niet alleen fietsen, ook kamperen is de bedoeling, en op dit moment is er nog geen camping open, ook niet voor de Duitsers zelf. En ik heb nog geen planning gezien waaruit duidelijk wordt wanneer de situatie gaat wijzigen.
Italië zelf lijkt wel plannen te hebben om de boel open te gooien, dus dat zou misschien op tijd nog goed komen.
Een ander bezwaar betreft de terugreis. Ik had bedacht om mijn fiets op te laten halen door Soetens en zelf met de trein te gaan. Maar als ik rond 7 juni vertrek kom ik zo’n beetje in Rome aan als de vakantie van mijn vrouw begint. In onze gezamenlijke vakantie zal de fiets ongetwijfeld ook een rol spelen, en aangezien Soetens zegt tot twee weken nodig te hebben om de fiets thuis te brengen komt dat allemaal niet zo denderend uit. Als ik deze week had kunnen vertrekken zou dat uiteraard niet gespeeld hebben.

Afgelopen week heb ik aan mijn eigen onzekerheid een eind gemaakt door te besluiten de Romereis een jaar uit te stellen. Jammer inderdaad, maar er zijn grotere problemen. Aan mij de opdracht om het komend jaar fit genoeg te blijven om het ook daadwerkelijk te kunnen doen.

Op dit moment ben ik aan het nadenken over een alternatieve fietstocht. Vanaf 7 juni drie weken op pad. Ik heb gedacht aan de Jacobsroute, niet tot Santiago uiteraard, maar bijvoorbeeld tot het zuiden van Frankrijk. Of aan wat de Europafietsers Ring 1 noemen. Ik ben er nog niet uit. Misschien, al ziet het er nu niet zo uit, is de situatie begin juni wel dusdanig dat we toch het land nog niet uit kunnen, dan is een rondje NL ook een idee, al verwacht ik dan wel veel drukte.