Maandag dus naar de fysio geweest en hem gevraagd even naar mijn voet te kijken. Het positieve nieuws is dat ik wat hem betreft niet hoef te stoppen met lopen, vooropgesteld natuurlijk dat ik het wel voorzichtig doe: niet doorstampen terwijl mijn voet protesteert. Het minder positieve nieuws is dat hij inschat dat het een beschadiging van het periost(eum), het botvlies, betreft, en dat kan een langduirige zaak zijn. Hij kon zelfs niet met zekerheid zeggen of het ooit helemaal over zou gaan. 🙁
Gistermiddag ben ik gaan lopen op de baan, en heb een duurloop van 8 km gedaan. Dat ging eigenlijk erg goed, pas op het allerlaatst begon mijn voet pas wat signalen af te geven dat het misschien wel genoeg geweest was, en ook naderhand geen klachten. Al met al een positieve ervaring, en het geeft moed voor het vervolg.
Ik hoop aanstaande donderdag weer wat te kunnen intervallen, eens kijken of de trend zich voortzet. Ik denk dat het wel verstandig is om voorlopig mijn hardloopactiviteiten vooral op de baan uit te voeren. Het is daar aanmerkelijk gemakkelijker om je te concentreren op een goede (landings-)techniek, en doordat de ‘weg’ zo vlak is wordt het pijnlijke plekje op mijn voet het minst belast.