De winterdip is nog niet gekomen!

Vorig jaar had ik in de maanden november en december tesamen welgeteld slechts 1 keer gelopen, zonder duidelijke oorzaken als blessures en zo. Dit jaar wil ik me dat niet laten gebeuren, en dat is tot nu toe aardig gelukt. In november ben ik 8 keer wezen lopen, in december tot nu toe zelfs 10 keer. En de maand is nog niet afgelopen, ik werk niet meer tot 2 januari, dus er zijn nog kansen zat, zou je zo denken.
Gistermiddag ben ik naar de Wantijdijk geweest om 10 X 200m+p. te doen, met natuurlijk het in- en uitlopen, elk 1900m, erbij. Ik liep lekker, maar ik had nog wel een beetje ruzie met mijn S410. Ik kwam er uiteindelijk achter dat ik de verkeerde knop gebruikte om een interval als beeindigd aan te geven.
Vandaag heb ik het eindelijk eens gedaan zoals Polar het bedoeld heeft, denk ik. Deze keer 6X 400m+p., en ook dat liep best lekker. Volgens het boekje van Klaas Lok zou ik eigenlijk 10 van die intervallen moeten lopen, maar met het oog op mijn knie doe ik dat niet. Net zomin als ik er gisteren 15 liep i.p.v. 10.
Morgen zal er wel niet veel van lopen komen, maar Tweede Kerstdag zou toch wel moeten kunnen, ik ga dan mijn 10km loopje weer doen, en kijken hoever ik kom zonder knieklachten te hebben.
De Derde Kerstdag Loop in Arnhem laat ik ook schieten. Op zich zou 7km wel moeten kunnen, maar het terrein is volgens niet erg vlak, en dan wordt het toch weer extra belastend. Ik zal de komende week nog eens een paar lopen in de buurt proberen te vinden voor de tweee helft van januari of begin februari.

2 reacties

  1. wensdroom

    de beste wensen voor 2006

  2. Marlies

    He, “evenknie”… hou die wintertop vast! Ik ga morgen ook weer eens een knietest doen… Ook nog niet al te ver. Eerst maar weer die basis. Wel met wat versnellingen.
    Welke knieklachten heb je precies?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑