Gisteravond, net als elke woensdagavond, naar volksdansen geweest. Sinds het vorige seizoen is de gymzaal waar we dansen zo’n kilometer of drie van mijn huis, en ging ik naar de vorige zaal vrijwel altijd lopend, naar deze zaal ga ik meestal op de fiets, of soms zelfs met de auto.
Vorige week bleek ik mijn fiets te ‘moeten’ uitlenen aan mijn dochter, die er mee naar pianoles wilde gaan (haar eigen fiets heeft dringend een revisiebeurt nodig: remmen, licht etc.), ik besloot toen te gaan lopen. Op de heenweg ruim de helft blootsvoets -dat was mooi een extra training- en op de terugweg begon ik ook op blote voeten. De eerste kilometer loopt langs de Merwedestraat en de middenberm is een grasstrook van een paar meter breed. Als je met hete voeten van het volksdansen komt is koel, vochtig gras heel lekker aan je voeten. Aan de andere kant wordt die strook ook gebruikt als hondenuitlaatplaats, dus je moet wel een beetje uitkijken.
Toen ik een minuut of 5 onderweg was werd ik op de fiets ingehaald door enkele mededansers, Margriet en dochter Heleen. Er werd me een lift achterop de fiets aangeboden (waarvoor ik bedankte, ik liep net zo lekker), en er werd vastgesteld dat ik op blote voeten liep. Heleen kon zich helemaal voorstellen dat het prettig was.
Dat was vorige week. Gisteravond vertelde Margriet dat ze korte tijd daarna door enkele jongens op de fiets werden ingehaald die spraken over die dronkelap die met zijn fles op blote voeten op de middenberm liep! Het duurde even voor ze doorhadden dat ze het over mij hadden en hadden daar erg veel pret over. Voor alle duidelijkheid: die fles was een plastic flesje met water. 🙂
Gisteravond ben ik ook lopend naar het volksdansen geweest, maar deze keer volledig netjes geschoeid. Ik moet ook een beetje aan mijn goede naam denken. 🙂