Fietsen naar Wenen, 13 september, 113 km, Millingen

Na een toch wat onrustige nacht stond ik om zes uur op, ik was er wel klaar mee. Een paar laatste dingen inpakken, de tassen op de fiets, en om half negen fietste ik de straat uit, uitgezwaaid door het eenpersoons uitzwaaicomite. De afgelopen week Was er steeds voorspeld dat er 80 procent kans op neerslag was, dus ik was op het ergste voorbereid. Maar onder een stralende zon reed ik de stad uit, en hoewel er zo nu en dan wolkenvelden langsdreven bleef het overwegend mooi weer.
Na ruim dertig km vond ik het tijd worden voor een korte break, en daarna pas weer bij Tiel, waar ik met het pontje overstak. Even was ik bang dat het pontje helemaal niet ging, ze waren druk bezig met het opruimen van de bende van Appelpop en ik zag even zo gauw niet waar de vertrekplaats was.
Na de oversteek begon het fietsen zwaarder te worden. Als forens kom ik tenslotte op niet meer dan een km of 26 per dag. Toch was ik wel van plan om Millingen te halen als het niet te gek zou worden. Pas in deze streek zou ik echt ‘op route’ zijn.
Na Nijmegen begon het echt te betrekken, en vielen er zowaar een paar kleine buitjes. Maar toen ik bij de camping aankwam scheen de zon weer en de campingmevrouw beweerde zelfs dat het daar helemaal niet geregend had. Dat leek me niet helemaal in overeenstemming met het natte gras.
Tentje weer eens vlot opgezet en ingericht. Daarna gedoucht (prima douche!) en op pad om een pannenkoek te scoren. Op het terras van de Gelders Poort is dat prima gelukt, en ondertussen zit ik daar dit stukje te tikken.
Ik ben bang dat jullie het nog even zonder foto’s moeten doen want ik weet even niet hoe ik ze kan uploaden. Ik ga daar eens diep over nadenken . šŸ™‚

13 reacties

 1. Esther

  Een prima 1e dag dus! Een goed begin is het halve werk šŸ™‚

 2. Dees

  Na alle voorbereiding nu dus eindelijk Ć©cht op pad, Peter. Ik wens je heel veel succes, maar vooral ook veel plezier onderweg. Op naar een mooie muzikale finale!

 3. Yvonne

  Lekker soepel begin dus! Jammer van die buitjes, duimen maar dat dat de enigen waren deze reis šŸ™‚

 4. Wendy

  Wat leuk dat je toch een verslag hebt geschreven. De omgeving moet nu al mooi zijn daar waar jij fietst. welterusten voor straks.

 5. M@rgreet

  Goeie reis Peter! Je wordt gevolgd;)

 6. sredlums

  Nog geen spaakbreuk dus šŸ˜‰

  Nog maar net onderweg en ik ben nu al jaloers. Geniet dan voor mij ook maar van Peter!
  Wat betreft de foto’s: ik weet niet wat voor apparatuur je precies hebt, maar met iets als Dropbox moet het sowieso vrij eenvoudig lukken.

 7. henk

  Na een hele voorbereiding Eindelijk op pad, en gelukkig op dag 1 geen tegenslagen. Suc6 op dag 2

 8. jan roos

  Mooie onderneming!

 9. Hans Verbeek

  Goede reis, Peter

 10. Joep

  Hallo Peter,
  Het eenpersoonsuitzwaaicomitƩ paste na jouw vertrek meteen de werkzaamheden aan en werd een eenpersoonsverslagvanhetvertrekcomitƩ. Dus kreeg ik vanmorgen rond 10 uur verslag van hoe de straat leeg achterbleef onder de wielen van jouw vertrekkende fiets. Hetzelfde beeld als jij beschrijft, maar dan meer passief en vanuit een ander perspectief.
  Ik ga je volgen de komende weken.
  Goede reis gewenst.
  Joep

 11. Tobias

  Leuk dat je zo’n goede start gemaakt hebt. Ik ben benieuwd hoe je de reis verder zal beleven. Foto’s misschien via Facebook? Of heb je ze met je camera gemaakt?

  Liefs,
  Tobias

 12. Anja

  Super Peter en wens je een hele mooie fietstocht!
  Wenen,wir komme!!

 13. An

  Ha Peter, fantastisch wat je doet! Ik heb je andere stukjes ook gelezen, mijn bewondering voor het fenomeen “fiets” steeg enorm, en nu eveneens voor zijn gebruiker! Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑