Fris en helder

Hoewel ik, zoals al vaker gezegd, niet echt van de winter houd, heb ik vanmiddag toch wel genoten. Ik ben van huis vertrokken met de bedoeling om nou eindelijk eens het voorschrift van dokter Lok aan te houden, en 10X 400m plus 400m herstel te lopen. Tot nu toe lukte dat nooit. Toen ik vorig jaar mijn intervals nog ‘heen en weer’ liep vond ik het te saai om dat tien keer te doen, ik kon het mentaal niet aan, zou je ietwat overdreven kunnen zeggen. Toen ik na de Zevenheuvelenloop last van mijn knie had kwam ik domweg niet aan die 10 keer toe. Na de vijfde keer had ik al te veel last van mijn knie.
Nu is het voor het eerst gelukt. Mijn gebruikelijke interval-route langs de Wantijdijk, 4km heen (5 X (400 + 400)), en dus ook weer 4 km terug. Tesamen met de aanloop er naar toe, en het uitlopen terug naar huis was dat bijna 12 km, voorwaar een hele prestatie. Zo nu en dan voelde ik mijn knie wel, maar het werd niet zo erg dat ik moest stoppen, en verder onder de bal van mijn rechtervoet een pijntje. Ik ga de volgende keer weer eens zonder sokken op mijn oude H-Streets lopen, wie weet helpt het.
Ik heb in elk geval een erg voldaan gevoel, lekker gelopen, het was mooi weer, mensen keken vrolijk, de meeste honden lieten me met rust (1 hond grauwde wat, maar had gelukkig te veel haast omdat zijn baasje zo hard fietste) en langs de dijk heb je op de meeste plekken in elk geval niet merkbaar last van uitlaatgassen en herrie van het autoverkeer. Heerlijk!

3 reacties

 1. Ton

  Hoi Peter, ik doe eigenlijk vrijwel altijd minder dan 10 herhalingen, met 6 of 8 keer 400 heb ik ook goed getraind is mijn mening. Ik heb in het verleden een soort fobie opgebouwd tegen véél herhalingen (bij PK moest ik vaak 25×200 doen)

 2. Peter

  Ik heb ook eenn tijdje bij PK getraind, en ik kan me dat soort herhalingen wel herinneren ja.
  Het fijne is dat ik die intervals gewoon ‘en route’ kan doen, dank zij de hm-markeringen van de plaatselijke AV. Dus: en een mooie route, en interval lopen zonder heen-en-weer geloop.

 3. rogier

  Leuke site
  Groetjes Rogier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑