Frisjes

Sinds de laatste keer dat ik hier schreef alweer vijf keer getraind. Even een korte samenvatting.
Vrijdag de 7de een betrekkelijk kort loopje van 8,6 km. De bedoeling was heel rustig, maar op de een of nadere manier ging ik toch weer sneller dan ik bedoeld had. Net een beetje sneller dan 10 km p/u, en dat is voor mij boven gemiddeld.
Op zondag een duurloop van 15 km. De straten waren nat, en het waaide hard, daardoor duurde het even voor mijn voeten op temperatuur waren. Kwam uiteindelijk helemaal goed, en heel lekker gelopen.
Dinsdag was het inmiddels een stuk kouder geworden. Een graad of vier. Ik besloot te gaan lopen op de baan, maar die was kletsnat, en dat in combinatie met de wind leverde ijskoude voeten op. Ik ging van huis met het idee 8-10 km te gaan lopen, maar ik had er na vijf km helemaal tabak van. Ik was er wel een beetje depri van, want de winter is nog niet eens echt begonnen.
Donderdag, gisteren dus, bleek wel dat nattigheid een belangrijke factor is. Het was maar een paar graden boven nul, maar de straten waren droog, en ook de wind was gaan liggen. De eerste twee km waren mijn voeten behoorlijk fris, maar tussen de 2-3 km begonnen ze wonderlijk genoeg ineens warm te worden. Ongeveer tegelijk met mijn handen, die ik tot dan toe in mijn mouwen verstopt had gehouden. In totaal 8,6 km gelopen, ik twijfelde vlak bij huis zelfs of ik er niet nog wat aan zou plakken, maar besloot dat niet te doen.
Vandaag weer wezen lopen (ja, ik was vrij, dat maakt het makkelijker), deze keer mijn loopje van 12 km. Het was een graad warmer nog dan gisteren, dus het ging prima.

Al met al is het natuurlijk nog niet echt winter, dus als de temperatuur onder de nul gaat zakken ga ik wel iets aan mijn voeten trekken denk ik, maar in deze omstandigheden, die volgens het KNMI nog wel even aanhouden, kan ik het nog wel even volhouden.

De jaarstand qua kilometers is inmiddels op 950,5 terecht gekomen. De 1000 komt steeds meer in zicht!

1 reactie

  1. Roeland Gerritsen

    Hoi Peter,
    Wij hebben al incidenteel contact via jouw blog en ook via de Yahoo-groep, en nu lees ik dat jouw vrouw lid is van MOV. Ik heb voor de KRO een deel van de Radio4daagse op Radio 4 verzorgd, en daar was ineens een lobby van een groot aantal leden om een deel te draaien van een werk van Benjamin Britten dat in mei op het repertoire van MOV staat. Dat verzoek kwam bij mij terecht, en is ook door mij gehonoreerd als laatste deel van mijn programma op zaterdag 29-12, tegen 19:00 uur aan (daarna werd de fakkel overgenomen door een collega van de AVRO). Zat jouw vrouw bij de indieners van dit verzoek?
    Hartelijke groet en nog de beste wensen voor een blessurevrij loopjaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑