Afgelopen donderdag werd het tijd om eens stoer te doen. Ik had een route van 4 km bedacht die deels over de stoep, deels over ruig asfalt, en deels over zand en gras ging. Eigenlijk ging het behoorlijk goed, maar helaas kreeg ik even over de helft wel last van mijn linkervoet. Op de plek waar mijn middelste teen ‘vastzit’ aan het middenvoetsbeentje had ik al een tijdje een wat beurs gevoel, volgens mij ontstaan doordat ik een keer nogal hard op een eikel landde. Die plek speelde op tijdens het lopen, en als ik verstandig was geweest was ik meteen gaan wandelen. Maar ja…
De volgende ochtend liep ik wat moeilijk, maar het ging in de loop van de dag eigenlijk steeds beter. Zaterdagmiddag ben ik naar de baan gegaan en heb daar 5 rondjes gelopen. Dat ging goed! Zondagochtend liep ik 6 rondjes, en ook dat ging prima.
Vanochtend was ik om 8 uur weer bij de baan, en ik moet zeggen, het was best fris. Mijn voeten vonden het zelfs koud. De temperatuur zal, zeker zo vlak bij de grond, een graad of 5-6 geweest zijn, en de baan zelf was vochtig en dat maakt de koudebeleving nog sterker. De eerste twee rondjes voelden niet zo fijn, maar uiteindelijk liep het toch wel goed. In totaal 7,5 rondjes gelopen, en dat was niet verkeerd. Ik kon achteraf wel merken dat je voeten gevoellozer worden door de kou, want ik bleek rechts een blaar te hebben opgedaan. Ik was me waarschijnlijk zo aan het concentreren op de techniek van mijn linkervoet dat ik rechts wat verwaarloosd heb. Al met al ben ik niet ontevreden, en het is wel een lekker begin van de nieuwe loopweek.