Geen risico…

De wereld ziet er wel prachtig uit momenteel. Er is hier in Dordrecht zo’n 10-15 cm sneeuw gevallen, schat ik, ne met name voor de (jongere) kinderen vind ik dat heel leuk. Zelf ben ik niet zo’n winterliefhebber, dus ik raak er niet echt van in extase, maar de schoonheid van een vers gevallen pak ontgaat mij niet.

Als full-time BV-hardloper (en part-time BV-wandelaar) doe ik even voorzichtig aan. Afgelopen week heb ik 1 keer hardgelopen bij 2 graden vorst, dat ging goed, maar toen waren de wegen droog, en dat scheelt een slok. Nu er sneeuw ligt maak ik voorzichtige stappen door onbekend gebied. Iedereen die de frost bite  foto’s van Barefoot Rick kent snapt waarom: je kunt makkelijk te ver gaan, en dan vooral omdat je bij echt lage temperaturen het gevoel in je voeten kwijtraakt.
Dus een mini-wandelingetje naar de hoek van de straat om de vuilniszak weg te brengen doe ik uiteraard wel op blote voeten (het loopt namelijk wel heel lekker met blote voeten op vers gevallen sneeuw), maar langere afstanden lopen zonder de mogelijkheid om snel terug te zijn als je denkt dat het niet goed gaat: dat dan weer liever niet. Ik denk dat er wel meer mogelijk is dan ik nu doe, maar ik verken de grenzen voorzichtig.

Morgenochtend ga ik uiteraard wel proberen om op de fiets op mijn werk te komen. Als ik voor de Zwijndrechtse Brug al denk dat het onverstandig is ga ik weer terug en werk ik een dagje thuis. Ik heb er niet zo’n zicht op hoe de fietspaden op mijn route zijn schoongemaakt. Vorig jaar, toen er ook sneeuw was gevallen (maar wel minder dan nu) bleven de wegen goed begaanbaar. Ik ga er maar van uit dat dat morgen ook zo zal zijn.

3 reacties

  1. Bjorn Paree

    Hardlopen op blote voeten is okay maar dan wel bij +30 graden 🙂 Bij deze temperaturen en sneeuw zou ik het eerder compleet gek vinden.

  2. Peter

    Zo’n pretje bij +30 is dat nou ook weer niet hoor Bjorn. 😉 Ach, en verder is er niks geks aan, vooropgesteld dat je je grenzen goed in de gaten houdt. Er zijn ook mensen die ultra’s lopen gekkenwerk vinden. Het is pas gekkenwerk als je jezelf er schade mee berokkent.

  3. patrick aerts

    pretigge feestdagen en een gelukkig en sportief 2010 gewenst !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑