Dat is de vraag. Deze week nog niks gelopen. Druk, druk, druk natuurlijk, maar ook wat minder gemotiveerd. Het was een stuk kouder dan de voorgaande week, en dat moest ik even verwerken. Ik was dinsdag, een van mijn vaste loopdagen, niet wezen lopen en verklaarde dat aan mijn dochter door te zeggen dat ik het te koud vond. Ze reageerde verbaasd en zei dat ik met wel kouder weer had gelopen. Daar had ze helemaal gelijk in, dus geen zin was waarschijnlijk een verklaring geweest die de waarheid meer benaderde.
Op zich vind ik het overigens geen probleem om eens een tijdje geen of minder zin te hebben, uiteindelijk komt het toch steeds weer terug, die zin. En zeker als ik op de website van het KNMI lees: "zaterdag 24 maart tot en met woensdag 28 maart 2007
Overgang naar zonnig, zacht en droog lenteweer."

Afgelopen zondag liep ik voor het laatst. Ook toen gold al dat ik eigenlijk niet zo’n zin had, maar mijn vrouw wist me nog te stimuleren om toch te gaan. Dat ging best aardig, maar op het laatst voelde ik een ‘scherp pijntje’ onder mijn rechterhiel. Thuisgekomen bleek ik een klein wondje te hebben. Het zat in een moeilijke hoek om zelf te bekijken, maar het zag er oppervlakkig uit. Toen ik de volgende dag nog steeds pijn voelde heb ik eerst een klein half uur met mijn voet in een bak met warm water gezet om de huid wat zachter te maken, en vervolgens aan mijn vrouw gevraagd of ze er wat aan zag. In eerste instantie niet, maar toen ze wat begon te duwen kwam er uiteindelijk toch een stukje glas te voorschijn. Tja. Daar zit je niet op te wachten. Het is de tweede keer in een half jaar blootsvoets lopen, dus dat valt eigenlijk nog wel mee. Het wordt wel tijd dat ik weer wat meer de buitengebieden in kan om hard te lopen, daar kom je toch aanmerkelijk minder glas tegen dan in de stad. Maar ja, in de buitengebieden zijn de straten weer wat ruiger, dus dat vergt nog wat gewenning.

Volgende week wordt de Dwars door Dordt Loop gehouden. Ik twijfel nog of ik een poging zal wagen, maar ik denk het toch nog maar niet. Ik kan natuurlijk wel komende zondag het parcours alvast verkennen, maar ik denk dat het kinderkopjesgehalte toch te hoog is.

Vandaag vieren we feest in ons gezin, mijn vrouw is jarig. De kinderen waren zo aardig om wat vroeger te willen opstaan om haar voor schooltijd nog te feliciteren en van kadootjes te voorzien. Ze voelde zich erg verwend, en dat was natuurlijk ook wat we graag wilden. 🙂