Vanmorgen was ik ruim voor de wekker wakker, en ik had niet het idee dat ik nog wilde slapen. En zo stond ik al om kwart over vijf naast mijn bed. Op mijn gemakje aankleden, brood klaarmaken, teletekst kijken (vaste prik elke ochtend) en dan uiteindelijk maar de deur uit. Ik wist wel dat ik goed op tijd was, maar hoe vroeg realiseerde ik me pas weer toen ik de achterdeur bij mijn werk opende en het alarm af ging. Geen probleem, want ik heb een code, maar ik had het me even niet gerealiseerd.
Verder was het niet echt een voldoening gevende dag. Allerlei problemen deden zich voor die niet snel op te lossen waren waardoor ik uiteindelijk vrijwel niets gedaan had van wat ik me had voorgenomen. Nou ja, morgen is het vrijdag, vaak is dat wat rustiger, en dan kan ik wellicht weer een beetje inlopen op het schema.

Een nieuwtje van vandaag is dat de directie heeft besloten volgend jaar gebruik te maken van haar recht om een aantal verplichte vrije dagen aan te wijzen. Dat zal zijn in de week van Koninginnedag, de week waarin ook Hemelvaartdag valt. Die week zal gebruikt worden om de ICT middelen in het nieuwe pand gebruiksklaar te maken, en ik mag aannemen dat we dan direct daarna gaan verhuizen. Dat betekent dat ik volgend jaar niet met de family iets kan organiseren voor de meivakantie, want dat is net dezelfde periode. Nou ja, zij kunnen natuurlijk wel iets organiseren, maar ik kan niet mee.

Vanmiddag nog 8 km gelopen. Het voelde moeizamer dan afgelopen dinsdag, toen ik hetzelfde rondje liep, maar uiteindelijk liep ik bijna een minuut sneller!

Onderweg kom ik nog een jongen van een jaar of 12-13 tegen die duidelijk onderweg is naar een sporttraining (voetbal schat ik).

"Waarom loopt u op uw blote voeten?"

"Dan train ik beter, dat is goed voor mijn voeten"

Dat laat hij even op zich inwerken.

"Oh, grappig" zegt hij dan, en rijdt in zijn eigen tempo weer verder.

En zo is het maar net: grappig!