Groenevalleienroute dag 2

Goes – Brugge 70km

Toen ik gisteravond in Goes in bed lag begon het, qua weer, aardig te spoken. Regen en onweer. Ik vond het niet heel erg dat ik in een huis lag in plaats van in mijn tent.

Maar vanochtend zag het er alleraardigst uit. Zonnetje, windje (uit de verkeerde hoek helaas) en een prima temperatuur. De bedoeling was naar Vlissingen te fietsen, daar met het veer over te varen naar Breskens en vervolgens via de kortste route naar Sluis, want daar begon tenslotte de ‘echte’ route. Dat verliep allemaal voortvarend, alleen mijn plan om op het station in Vlissingen even geld te pinnen liet ik varen. Ik had drie minuten voor de boot vertrok en anders werd het een half uur wachten op de volgende. Dan maar een flappentap zoeken langs mijn route in Zeeuws-Vlaanderen. Ik was er wel op gebrand, want hoewel ik normaal zelden of nooit meer dan een briefje van twintig voor ‘noodgevallen’ bij me heb weet ik dat in het buitenland het plastic geld net even iets minder algemeen is. Uiteindelijk lukte het geld uit de muur trekken in Sluis, vlak voor ik de grens over ging.

Het fietspad direct in Belgiƫ langs de vaart naar Damme was spreekwoordelijk Belgisch slecht, met scheuren en opkomende boomwortels, maar na ongeveer een kilometer werd het gelukkig een stuk beter.

Ik had nog getwijfeld of ik op de camping in Sluis zou gaan staan, maar ik besloot dat het voor mijn vakantiegevoel beter zou zijn om door te rijden naar Brugge. Ik denk dat ik daar goed aan gedaan heb.

Na het douchen even een kort tukje in mijn tentje en vervolgens naar de stad gewandeld om te zien of er ergens iets te eten zou zijn. Op de Markt trakteerde ik mezelf op een pizza en een Brugse Zot en dat ging er prima in.

Terug op de camping bleek ik zowat 10 km te hebben gewandeld, niet slecht na 70 km fietsen. Maar nu ben ik wel een beetje moe. 🙂

1 reactie

  1. Mirjam

    Pittige dag, Peter! Maar wandelen na een stuk fietsen is op zich wel heel prettig; even een andere beweging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑