Groenevalleienroute dag 6

Licques – Montreuil-sur-Mer 90 km

Over gisteren, een rustdag, valt niet veel te vertellen. ’s Ochtends wandelend boodschappen gedaan en verder de dag lezend en luierend en twijfelend doorgebracht. Die twijfel zat erin dat ik niet goed wist of ik via Boulogne-sur-Mer naar Montreuil zou gaan, of dat ik de shortcut zou nemen die ook in het boekje stond. Dat scheelde al gauw een kilometer of 40 minstens.

Toen ik vanmorgen opstond wist ik het eigenlijk nog niet, ik zou wel zien. En als het van de eerste kilometers had afgehangen hadden jullie geen foto’s van de zee gezien. Maar ik ging dus rechtdoor waar ik links had kunnen gaan. Het was een prachtige route met ook aardig wat klimwerk. Mijn record voor deze vakantie staat nu op 200 meter. Niet indrukwekkend? Ik vind van wel, vanaf zeeniveau allemaal zelf gefietst. 🙂

Ik vond Wimereux en Boulogne wel aardig, maar niet heel spectacular. De kleur van de zee was wat groen/blauwig, dat vond ik wel mooi. Ik realiseerde me later dat dat water daar helemaal geen Noordzee is (of Mer du Nord) maar het Kanaal, het Nauw, of La Manche. Kiest u maar.

Na BsM ging ik het binnenland weer in. En daar waren bijzonder pittige klimmetjes bij. Ik moet bekennen dat ik tot drie keer toe een stukje heb gelopen. Niet dat dat zoveel beter gaat, maar het fietsen ging gewoon te langzaam, ik dreigde om te vallen. Na Desvres was er nog één akelige klim en daarna was het kilometers langs afdalen geblazen.

Ik sta nu op de camping van Montreuil-sur-Mer (die Mer is er al een paar eeuwen niet meer) en loop zo nog even het stadje in. Eens kijken of het internet hier wat gewilliger is dan op de vorige camping. Jullie merken het wel aan de foto’s al dan niet.

 

4 reacties

 1. Bertie

  Afzien dat klimmen met een bepakte fiets en zonder noemenswaardige training vooraf. Hopelijk hou je het voorlopig een beetje droog, dat maakt een fiets vakantie veel aangenamer.

  • Peter

   Het is nu droog, maar het ziet er niet uit of dat lang zal duren.

 2. Yvonne

  Ik ben blij dat je omgereden bent, kan ik in elk geval de zee zien, heerlijk!

 3. Peter

  Graag gedaan hoor, geen moeite is me teveel voor het geluk van mijn bloglezers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑