Groenevalleienroute dag 7

Ik werd vanochtend rond een uur of vijf wakker door gezellig getikkel op het tentdak. Ik besloot nog maar even verder te slapen. Maar dat maakte niet uit. Ik had zo geen zin om in de regen te gaan fietsen dat ik overwoog om nog een dag te blijven. Maar de vooruitzichten voor morgen houden ook niet over. Dan toch maar gaan.

En geloof het of niet, toen ik wegfietste was het droog! Dat zou ongeveer anderhalf uur zo blijven, toch mooi meegenomen! Vlak voor ik in Hesdin zou aankomen, volgens het boekje een leuk stadje, begon het weer. Dat het een leuk stadje was leek wel te kloppen, maar je gaat niet in de regen (als je nog verder moet) jezelf nog natter laten regenen. Bij een bakkerij belegd brood gehaald en opgegeten.

En verder maar weer. Zoals gebruikelijk moest er weer geklommen worden om uit Hesdin te geraken, op de een of andere manier liggen die plaatsjes allemaal in de diepte, en kun je er dus makkelijk komen, maar dan het vervolg.

Mijn telefoon, die mijn wegwijspiet is, kan aardig tegen nattigheid, maar hij begon op een gegeven moment te zeuren dat de usb-poort, waarmee hij al fietsend wordt opgeladen, nat was geworden en of ik de stekker er subiet uit wilde halen. Gelukkig was ik er toen bijna en had ik nog ongeveer 60 procent stroom, anders was het nog lastig geworden. Ja, boekje, maar papier en regen is ook al niet zo’n goede combi.

Afijn, ik zit inmiddels in m’n tentje en het regent. De douche was oké, maar mogen er asjeblieft een paar kledinghaken bij? En de wc heeft net als op de vorige camping geen papier, maar ook nog eens geen bril. Zouden die mensen van die camping dat thuis ook hebben? Genoeg gemopperd, nog een foto van mijn lieve fiets, die ook steeds maar nat moet worden en dan stoppen we weer voor vandaag.

2 reacties

  1. Adri

    Nou Peter je bent een doorzetter hoor met al die nattigheid. Komende week lijkt het iets beter te worden en daarna zelfs heerlijk fietsweer.
    Fijn dat je ons zo vaak via je blog op de hoogte brengt van je tocht.

  2. Yvonne

    Je had beter naar het noorden kunnen fietsen, hier al de hele week droog, maar daar heb je nu niets aan…. Ik hoop voor je dat het snel beter weer wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑