Groenevalleienroute dag 8

Het heeft de hele nacht geregend volgens mij, in elk geval toe ik om twee uur naar de wc moest. Maar toen het tijd was om op te staan was het droog! En eigenlijk is het dat het grootste deel van de dag gebleven, inclusief flinke zonnige perioden. Dat geeft de burger moed.

Ik had op de kaart gezien hoe ik via een paar slimme weggetjes weer op de route kon komen. Eerst een pad afdalen, dan rechts en na een kort stukje weer links. Dat afdalen ging goed. Dat pad naar rechts bleek enorm blubberig en glibberig te zijn. Ik heb nog een stukje gefietst maar was toch bang dat ik onderuit zou gaan. Hé, ineens schoot er een ree vlak voor me het pad op, en weg was hij. Mooi! Maar waar was nou toch dat pad naar links. Ik was er al voorbij zag ik op de kaart. Terug. En precies op de plek waar ik het bos in moest gaan groeiden weelderige bossen brandnetel, met daarachter iets als een pad. Dat toch maar niet. Ik zag dat ik ook het blubberpad verder kon volgen, dan kwam het ook goed.

Na enige tijd kwam ik in de buurt van Arras, een plaats die ik wel wilde bezoeken. Jaagpad langs de Scarpe volgen en dan bij de watertoren naar links. Ik dat pad volgen en dacht na een km of drie, vier (rijkelijk laat) waar blijft die watertoren nou? Bleek na enig gepuzzel dat ik het jaagpad niet naar links maar naar rechts had moeten volgen. Tja, zo kom je wel aan je kilometers.

Arras was mooi, en het leek me een goed idee om alvast iets warms te eten op een van de vele terrassen. Had ik dat maar vast gehad. Vervolgens nog een Leclerc gezocht en gevonden om te zien of ze daar ook powerbanks verkochten. Ze hadden niet veel maar toch maar gekocht, een van mijn meegebrachte powerbanks bleek min of meer overleden, en dat is best onhandig.

Na Arras weer de Scarpe opgezocht (hé, ken ik het hier niet) en langs zo’n riviertje fietst dat best wel vlot. Wel veel plassen, mijn sandalen zagen er aan het eind van de dag niet meer uit. Langs de Scarpe had ik ook mijn eerste ontmoeting met medefietsers, een Nederlands stel dat dezelfde route volgt als ik. Ben benieuwd of ik ze nog eens tegenkom.

Op de camping van Aubigny-au-Bac heerst
ondanks de grootte een gemoedelijke sfeer. Ik heb de indruk dat ik de enige niet-Fransman ben. En nu stop ik, want ik moet zuinig op de stroom zijn.

1 reactie

  1. Ria van der Knaap

    Wat leuk om zo jou fiets avonturen te volgen. Ik hoop voor jou dat er nu een drogere periode volgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑