Aanfietsroute is natuurlijk meer het woord. De jonge heren Van Lennep en Van Hogendorp vertrokken uit Amsterdam, en dat ga ik morgen ook doen. Vandaag ben ik naar camping Zeeburg bij Amsterdam gefietst,  een tocht van ruim 90 km. Ik was nog geen 10k

m onderweg toen ik bedacht dat ik geen bidon met water had meegenomen. Hij stond klaar in de keuken, maar dat is niet genoeg.
Gelukkig heb ik een petfleshouder op mijn fiets, dus bij de eerste supermarkt die langs kwam een fles Spa blauw gekocht.

De tocht ging zo’n beetje dwars door het Groene Hart, en dat is net zo fraai als beweerd wordt. Helaas zijn er niet veel plekken waar je alleen maar Groen Hart ziet.

Ik had een route gepland die vanaf Breukelen steeds langs het Amsterdam-Rijnkanaal ging. Dat leek me toch wat saai. Ik bedacht dat een van van mijn schoonoma’s in haar jonge jaren in de pastorie van Loenen aan de Vecht had gewoond. Haar vader P. C. IJsseling was daar vele jaren predikant. Het leek me leuk om daar eens langs te fietsen. Ik moet zeggen, het is een prachtig pand met aan de overkant van de weg ook nog een zg overtuin, zodat je ook heerlijk aan de Vecht kon zitten.

De camping van Zeeburg is wat je van een stadscamping kunt verwachten, maar het sanitair is prima in orde. Ondertussen regent het, ik ga maar eens een dutje doen.