In het spoor van Jacob en Dirk – dag 5

Het was fris vanmorgen toen ik wakker werd, volgens mijn app 8,5 graad. Dat moedigde me niet aan om er snel uit te springen, voor zover dat lukt vanuit een slaapzak op een matrasje. Toen de temperatuur eenmaal boven de tien graden was gestegen heb ik het aangedurfd. Alles op mijn gemakje en uiteindelijk zat ik even voor half tien op mijn fiets. Eerst naar Heerenveen, de route van ongeveer zestien km had ik door de Fietsknoop app laten bepalen. Dat werd best een aardige route. Ik kwam nog een kerkhofje met klokkenstoel tegen. Zie foto. Was een mooi stil plekje.
Dat kon je niet zeggen van Heerenveen, hoewel het ook wel weer meeviel. Ik sloeg wat proviand in bij AH en ging vervolgens op zoek naar de JvL-route. Dat was niet zo ingewikkeld, gewoon via mijn route app (OSMand) naar het zwarte lijntje navigeren. Al snel na het begin moest ik een brug over, die naar goed gebruik net open ging, en direct na de brug linksaf langs het water. Bij het begin van die weg stond een bord “Doorgaand verkeer gestremd”. Dat wil voor fietsers nogal eens meevallen dus ik fietste stug door. Helaas ging na ongeveer een kilometer de weg over in een fietspad en stond er nadrukkelijk dat het fietspad tot 8 oktober niet toegankelijk was. Daar liet ik me door overtuigen en fietste de vergeefse kilometer weer terug. Waarom dat tweede bord nou niet op de plaats van dat eerste bord stond?
Enfin, de eigenlijke route was gemakkelijk verderop weer op te pikken. Via een schitterend schelpenpad ging het tot vlakbij Joure, maar ik had tevoren al besloten dat ik deze plaats niet zou aandoen. Ik ken het wel enigszins en bovendien vond ik de totale route dan te lang worden.
Vanaf het westelijkste punt van het traject, we schampten het Tjeukemeer, ging het weer gezellig tegenwinds terug. Ook weer prachtige stukken gefietst, onder andere een stukje van de Weerribben gezien. Toch heb ik ook wat afgesneden, ik had de tocht van gisteren nog wel wat in de benen zitten.
Via de Fietsknoop app kwam ik uiteindelijk iets verkort in Steenwijk. Wat boodschappen voor het avondeten gedaan en door naar camping De Hoogte, waar wij afgelopen zomer ook al een dag of tien gestaan hadden, aanrader!
Morgen langs Ommerschans en daarna richting Hardenberg.

1 reactie

  1. Mirjam

    Een klokkenstoel. Daar had ik nou nog nooit van gehoord! Maar Google weet alles, gelukkig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑