In het spoor van Jacob en Dirk – dag 7

Ik werd om half zes wakker, wc natuurlijk, maar de nabijgelegen N36 liet zich ook erg horen. Dat was me gisteravond niet zo opgevallen, wel wat geluid, maar niet zoveel. Wellicht was de wind wat gedraaid. De temperatuur was nog onder de tien graden, dus ik bleef nog even liggen tot het aangenamer werd. Mijn powerbank was trouwens, uiteraard zou ik zeggen, nog aanwezig en ook nog eens opgeladen.
Even na half tien was ik op pad. Het stuk tot Hardenberg had ik volgens mij al eens gereden. Ze zijn daar flink bezig met de Vecht, zal wel een ‘ruimte voor de rivier’-project zijn.
Ik vond de route pas echt mooi worden toen het een stukje voor Ootmarsum begon te glooien. Veel klimwerk gaat heel geleidelijk, op sommige moment moet er echt even kracht worden gezet. Uiteindelijk kwam ik tot 73 meter, aldus mijn route-app. De weg tot in Ootmarsum ging deels over smalle gravelpaadjes weer naar beneden, dat reed best lekker. In het dorp koffie gedronken en toen nog twaalf km naar Beuningen. Hierbij werd ook het landgoed Singraven met de watermolen gepasseerd. In voorgaande vakanties al uitgebreid gefotografeerd, dus nu maar doorgereden.
Op de camping aangekomen op koffie getrakteerd en een poos met de campingeigenaar zitten praten. Hij deed de ontvangst even vanwege de afwezigheid van zijn vrouw, maar zij mocht het inschrijven doen als ze weer terug zou zijn.

Morgen blijf ik hier, het is wel lekker om ook eens een dagje met bijna geen bagage tegen fietsen.
Ondanks de titel boven dit stukje heb ik weinig Jacob en Dirk informatie voor deze dag. Morgen beter!

1 reactie

  1. Suzemarie

    Heel leuk om alles zo te lezen! Ik ben wel benieuwd naar die veranderingen aan de Vecht. Tenslotte is dat de rivier waar ik vaak in zwom toen ik in Hardenberg woonde.Hopelijk blijft hijet zo mooi als toen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑