Dit hadden jullie nog tegoed. Laatste fietsdag, als je die ruim twintig km tenminste als fietsdag mag kwalificeren. Ik had gepland om de trein van 11.14 uit Enschede te nemen, ik zou dan in Duivendrecht moeten overstappen op een rechtstreekse trein naar Dordrecht.
Ik was zoals gebruikelijk vroeg genoeg wakker, en rond half negen was de boel wel in- en opgepakt. Maar wacht even, voor de trein heb ik straks wel een mondkapje nodig. Gisteren naar Duitsland had ik toch mee? Waar is dat ding nou? Op alle voor de hand liggende, en minder voor de hand liggende plekken gekeken, maar niet gevonden. Nu, dan maar ergens een nieuwe kopen.
Nog even langs de receptie om te betalen (en eventueel in te schrijven, want dat was nog steeds niet gebeurd), maar daar was niemand. Dan maar het nummer gebeld dat vermeld stond bij de deur. Campingeigenaar Marcel kwam naar de deur en toen ik zei dat ik wilde afrekenen zei hij: “Oh doe maar vijftien euro”. Volgens mij was dat eigenlijk te weinig, dus ik zei nog: “Weet je het zeker?” “Ja hoor” zei hij, “het is eigenlijk twintig, maar ik vind dit ook wel goed”. Ik heb me verder niet verzet. 🙂

Ik had een route uitgezet met de knooppunten-app Fietsknoop, met het voornemen om onnodige omwegen er uit te halen. Als ik dan eenmaal onderweg naar huis ben wil ik het niet onnodig rekken. Toen ik door De Lutte fietste kwam ik langs een Spar waar ze ergens achterin het magazijn nog de laatste mondkapjes vonden. Voor 3,99 was ik op de treinreis voorbereid. Wel een beetje zonde, vooral toen later bleek dat hij behoorlijk strak achter mijn oren klemde, en ook nog eens stonk.

Drie kwartier voor mijn trein ging was ik op het station, en ik had het niet zien aankomen, maar toen ging het (licht) regenen. Dat was mazzel. Dat het niet eerder begon bedoel ik natuurlijk. Een Keuzedag op mijn OV-chipkaart gezet, een fietskaartje gekocht, en toen was ik er klaar voor.

De reis verliep verder voorspoedig en rond drie uur was ik thuis.

Dit was het laatste verslag van deze nazomervakantie, er volgt nu alleen nog een epiloog, maar niet meer vandaag.

Verrassend, zo vlak bij Enschede