Ik loop nog steeds. Weliswaar heb ik daar al een week of twee niks meer over gemeld, maar de gevreesde winterdip is nog altijd niet uit de spelonken gekomen.
In totaal heb ik in de maand december een keer of 12 hardgelopen, met een totale afstand van 100km. Voor mijn doen erg veel voor de tijd van het jaar.
Op Nieuwjaarsdag goed begonnen met een 10km loop. Het was erg rustig op de weg, ook al vertrok ik pas na 12 uur. Ik kan me ook van voorgaande jaren wel herinneren dat er dan zo’n heerlijke rust heerst. Afgelopen dinsdag waren we met vrienden naar Antwerpen, erg gezellig, maar jammer genoeg kwam ik er snotterig en rillerig vandaan. Woensdag nog wel naar mijn werk geweest, maar erg vroeg naar huis gegaan. Donderdag, gisteren dus, was ik wel weer zover opgeknapt dat ik een loopje durfde wagen. Tien keer 200m+p op de Wantijdijk, bij elkaar een krappe 8 km. Het ging redelijk, maar was eerder moe dan normaal, en het zou me niet verbazen als ook mijn gemiddelde hartslag hoger was dan anders. Moet ik nog even nakijken.
Dit weekend moet er jammer genoeg gewerkt worden, al hoef ik er het huis niet voor uit. Er moet een database worden gemigreerd naar een nieuwe versie, en het is de bedoeling dat de gebruikers van het systeem zo weinig mogelijk last van hebben. Maar goed, tussen de bedrijven door is er vast nog gelegenheid om wat te lopen.
Morgenavond ga ik nog naar het Nieuwjaarsbal van Nitsanim in Den Haag. Het orkest Kaleb treedt daarbij, en die staan meestal wel garant voor een prettige avond met muziek ‘op niveau’.