Klein rondje NL dag 1 en 2

Al lang geleden, voor de zomer nog denk ik, vroeg mijn dochter of ik zin had om met haar op een bescheiden fietsvakantie te gaan. En uiteraard leek me dat een heel goed en leuk idee. Ik vond het lastig inschatten hoe lang dagetappes zouden kunnen zijn, niet zozeer qua conditie, maar vooral ook qua zitvlees. Ik ging voorlopig uit van maxima van rond de zestig km.

Ik bedacht een rondje waarbij we thuis (d.w.z. mijn huis) zouden vertrekken en weer terugkeren, dus geen gedoe met treinen en zo.

Gisteren gingen we op pad, eindbestemming was natuurcamping ’t Beekdal bij Chaam. We hadden overwegend goed weer, al werd het bij Breda op een gegeven moment wat dreigend. Dat was een mooi moment voor een kop koffie/glas cola op het overdekte terras van de Beyerd.

Eind jaren zeventig, begin tachtig woonde ik met de moeder van mijn dochter, ook wel bekend als mijn vrouw, op kamers in Breda, en het leek ons wel leuk om even naar het huis, in de wijk (’t) Ginneken te gaan kijken. Voor mij nostalgie, voor haar leuk om het eens te zien.

We troffen het, want de huidige bewoonster stond in de tuin en we raakten aan de praat. Zij kende mijn toenmalige huisbaas en we wisselden wat zaken uit. We werden uitgenodigd om binnen te komen kijken en dat was toch wel heel leuk. In essentie was er weinig veranderd al zag het er een stuk netter uit dan indertijd.

Na Breda kwamen we spoedig op de camping en zetten in goede harmonie de tent. Daarna vonden we het tijd voor een biertje bij Toontje Schoen, een café in de buurt. Het Bavels Blond smaakte goed.

In de loop van de nacht ging het stevig regenen en toen het licht was geworden bleek dat ik zo onhandig was geweest om een stukje van het grondzeil uit te laten steken en dat had gefungeerd als een soort glijbaan voor een hoop water. Afgezien van het puzzelboekje van A. was er niets echt naar de gallemiezen, maar er was wel wat kleding nat geworden. Gelukkig niet alles.

Vandaag fietsten we van Chaam naar Gemonde (ja zoek dat maar eens op), 47 km, ongeveer zoiets als gisteren, en we hadden heerlijk fietsweer. Veel zon, wind in de rug en op een paar druppels na droog. We kwamen een eindje na Tilburg langs een huis, waar we toevallig stopten om onze vesten uit te trekken, waar aan Erasmus gewijde zaken in de tuin stonden (zie foto’s), en wat later zagen we dat er zich veel meer kunstzinnige producten in een ander deel van de tuin  bevonden. Terwijl we ernaar stonden te kijken kwam er een vrouw naar buiten die vertelde dat er in het huis nog veel meer te zien was en dat er op afspraak bezichtigingen mogelijk waren voor groepen vanaf tien personen. Inclusief koffie en zelfgebakken appeltaart. 🙂 Ik heb niet naar de kosten geïnformeerd, maar wel het kaartje met de contactgegevens in ontvangst genomen.

Op de camping waren we aanvankelijk de enigen op het trekkersveldje, maar inmiddels is er nog een Eriba caravan bij gekomen.

Morgen door naar Kesteren, naar de camping waar ik onlangs nog was. Helaas raken we het voor de wind fietsen dan gedeeltelijk kwijt.

4 reacties

 1. Leo

  Dat het huis waar je ooit een kamer had er nu netter uit zag, was te voorspellen. Het was een rommeltje in die tijd en dat lag niet aan jou maar aan de verhuurder ( JanWillem?)

 2. Tobias van Rijn

  Leuk! Veel plezier samen 🙂

 3. Margreet

  Een óók je dochter op een mooie Santos! Wauw!

  • Peter

   Ha ha, dat is maar schijn, die mocht ze van haar moeder lenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑