Toen ik vanochtend opstand rond kwart over zes was het nog erg fris in huis. Sinds vorig jaar rond deze tijd hebben we CV in huis, en we hebben hem zo ingesteld dat het bij het opstaan ’s morgens al een beetje warm moet zijn. Misschien wat overdreven, maar na zoveel jaar kleumen in de wintertijd nemen we het er lekker van.
Maar vanochtend was het dus fris. Even voelen, en inderdaad, de radiator was koud. De oorzaak was even bekend als stom: de warmwaterkraan van de wastafel op de badkamer liep nog met een dun straaltje, en dat was voor de combiketel voldoende om te denken dat onze behoefte op dat moment warm water was in plaats van een warm huis. Zodra ik de kraan goed dicht had gedraaid begon het warme water door het CV-systeem te stromen.
Waarschijnlijk had ik het zelf veroorzaakt, wat het nog vervelender maakte… Wat beter opletten dus.

Dinsdagochtend probeer ik vaak om een rondje te lopen alvorens de rest van het gezin wakker te maken. Het is de ochtend dat ik Annebet naar school breng, en ik dus later naar mijn werk ga dan anders. Vanochtend echter wilde ik toch vroeg op mijn werk zijn in verband met een conversie die gisteren gestartw as, en pas in de loop van de nacht klaar zou zijn. Ik wilde een eventuele mislukking zo vroeg mogelijk vaststellen zodat er zo weinig mogelijk tijd verloren zou gaan. Gelukkig bleek hij deze keer, na twee mislukte pogingen gisteren overdag, toch goed doorgelopen te zijn.

Nu is het nog de kunst om vanmiddag vroeg naar huis te gaan, en dan natuurlijk nog even wat te lopen. Vandaag nog en donderdag, en dat moet het dan maar zijn als voorbereiding op de Zevenheuvelenloop. Het is niet optimaal, maar ik ben allang blij dat ik weer met enige regelmaat loop.