Afgelopen week, een dag of drie geleden, heb ik een mailtje gestuurd naar SportCity, een landelijke keten van sportscholen met onder andere een vestiging in mijn woonplaats Dordrecht. In dat mailtje stelde ik de vraag of het bij hun ook toegestaan was om op je blote voeten op de loopband te lopen. Het is namelijk momenteel steeds te koud voor mij om aangenaam buiten te kunnen lopen, en hoewel ik het geen probleem vind om een aantal dagen niet op pad te kunnen gaan ben ik toch bang dat als het te lang gaat duren mijn conditie te veel achteruit zal gaan. Bovendien weet ik inmiddels wel dat bij meer dan twee, drie weken niet lopen mijn kuitspieren toch weer aardig moeten wennen. Een loopband  lijkt me daarom een aardig alternatief. (Hoewel mogelijk erg saai)

Tot nu toe niets gehoord van SportCity, maar nou had ik op ChatnRun een melding gedaan van het feit dat ik dit mailtje had verstuurd. Daarop liet plaatsgenoot Brenda weten dat Hercules, een van onze AV-en hier in Dordt een z.g. krachthonk heeft met loopbanden. Ze zou wel eens vragen of ik daar op blote voeten op mocht lopen. Dat was gisteren. Vandaag al de verheugende mededeling dat het toegestaan was!

Ik ben vanavond na het eten direct naar de club gegaan en heb mij als lid aangemeld. De beheerder van het krachthonk verwachtte dat ik last van blaren op mijn voeten zou krijgen, maar van hem mocht ik het proberen. Ik verwacht zelf dat het met die blaren wel mee zal vallen al loopt zo’n rubber band natuurlijk wel anders dan op de weg of zelfs op de atletiekbaan. Een ding is in elk geval zeker, als ik blaren krijg dan moet ik aan mijn techniek sleutelen, want dan veroorzaak ik te veel wrijving.

Omdat ik net gegeten had heb ik vanavond niet meer gelopen, maar als het ook maar even kan zal ik morgenavond zeker gaan.
t.b.c. …