Mooi loopjaar

Bovenstaand geeft het overzicht van 3 jaar hardlopen. Ik kan je verzekeren dat ik ook vóór 2005 nog nooit meer dan 500 km gelopen heb, laat staan zoveel als het afgelopen jaar.
Op 26,5 km na zijn alle kilometers van 2007 op blote voeten gelopen. Alleen de afgelopen weken heb ik, omdat het vroor, twee keer op schoenen gelopen. Het gaat dus goed mag je wel zeggen, en wat mij betreft is het einde nog niet in zicht. Een gemiddelde van 100 km per maand is wel realistisch en haalbaar.

Mijn hardloopwensen voor het komend jaar zijn dus wel duidelijk. Ik wil mijn kilometrage geleidelijk aan nog wat opvoeren. Het belangrijkste is dat ik het leuk blijf vinden, en dat ik blessurevrij blijf. Daarnaast wil ik ook graag een aantal keren aan een wedstrijd gaan meedoen. Ik moet de wedstrijden een beetje met zorg kiezen, want het zou een beetje jammer zijn als ik de eerste de beste keer al sneuvel vanwege een te ruige ondergrond. In de loop van de tijd wordt dat vast minder belangrijk, maar nu nog niet.

Een eerste wedstrijd zou in april/mei kunnen plaatsvinden, en zou 10, maximaal 15 km kunnen zijn. Ik zal eens een leuke uitzoeken.

Ik woog vanmorgen 72,5 kg, en dat was vandaag een jaar geleden 78 kg. Dat is deels een kwestie van wat minder eten, maar die extra gelopen kilometers hebben er ongetwijfeld ook iets mee te maken. Het is me al zeker meer dan 10 jaar niet gelukt om onder de 70 kg te komen, maar misschien dat het er nu toch eens van gaat komen. Ondanks de berichten op het nieuws vanmorgen dat mannen boven de 50 juist wat langer leven met wat extra vet denk ik dat ik me net even wat prettiger voel als ik nog een kilo of twee kwijt ben. En bovendien, elke kilo die je kwijt bent hoef je met het hardlopen niet mee te nemen. 🙂

2 reacties

  1. ton

    Peter, de allerbeste wensen voor 2008!! Ik hoop je weer eens te ontmoeten komend jaar!!

  2. Eric

    Een langzamerhand indrukwekkend experiment, dt BV-lopen. Je kilometrage is niet voor de poes. Een stapje verder dus in 2008! De beste wensen vanuit Deventer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑