Afgelopen dinsdag voor het eerst weer gelopen sinds mijn gezondsheidsdip. IK had bedacht om in principe dezelfde route te lopen als een week eerder op dinsdag, dus 12 km, maar omdat ik misschien nog wat zwakjes was behield ik me het recht voor om onderweg eerder af te takken richting huis. Dat bleek echter helemaal niet nodig. Mijn hartslag was gemiddeld wat hoger en de tijd was langer dan een week eerder, maar dat kun je verwachten.

Woensdag hadden we een afdelingsuitje met mijn werk. De bedoeling was zeilen op de Hoop op zegen, vanaf de haven van Numansdorp. Twee keer pech: de dag begon met regen, maar dat knapte later wel op. De andere pech betrof het ontbreken van wind. Vrij essentieel bij het zeilen. Nou ja, de vaartocht om de Hoekse waard heen was er niet minder om, en uiteindelijk kwamen we toch wel voldaan weer in de haven aan.

Gisteren had ik weer willen lopen, maar ik bleef te lang hangen op mijn werk en daardoor kwam het er niet meer van. Ik werd er zowaar chaggerijnig van, maar ook dat helpt niet. Als je dan Dolf Jansen heet ga je gewoon lopen, ook als je te laat thuis komt, maar ik kan mezelf en mijn omgeving niet wijs maken dat het zo belangrijk voor me dat alles er voor moet wijken.

Vandaag halverwege de dag de vorig weekend mislukte upgrade gestart, en aangezien ik er nog wel een paar keer achteraan zal moeten dit weekend (een weekend waarin we ook al -op bescheiden schaal- de verjaardagen van mijn jongste zoon en mezelf vieren) vond ik dat wel een goede reden om vroeg naar huis te gaan. Dat gaf voldoende gelegenheid om de loop van gisteren alsnog uit te voeren. Weer dezelfde route als afgelopen dinsdag, hij bevalt goed, dus weer twaalf kilometer. Ietsje sneller deze keer.
Toen ik bijna thuis was werd ik door een jolige bejaarde vrouw toegeroepen: "Mooie voeten meneer!". Ze verpestte het door er direct achteraan hard te gaan lachen. Erg vermakelijk.
Morgen een kort stukje lopen als er tijd voor is, en zondagmorgen een langer stuk. Op tijd beginnen, want vanaf twaalf uur komt het bezoek, en ik wil proberen 14 km te lopen. We zien wel.