De wekker ging vanmorgen om half zes. Dat was eigenlijk niet de bedoeling, want het is de doordeweekse tijd, en op zaterdag mag het best wat later zijn. Ik ontdekte dat ik hoofdpijn had, en heb nog wat liggen soezen, maar het werd niet beter, ook niet slechter trouwens. Geen idee waar de hoofdpijn vandaan komt, twee glazen witte wijn gisteravond, daar krijg ik normaal geen hoofdpijn van, maar iets anders kan ik ook niet bedenken.

Rond een uur of zeven was ik beneden, heb wat gedronken, en ben toen maar een stukje gaan wandelen. Naar het plantsoentje bij de Nassauweg, dat heb ik helemaal ‘gerond’, met mijn blote voeten in het natte gras. Dat voelde wel heel erg lekker. Via een omweg weer naar huis terug gelopen. Op een gegeven moment werd ik nog ingehaald door een politiebusje dat een paar honderd meter nadat ze me passeerden afremde. Ik dacht even dat ze wilden uitzoeken wat die zwerver op blote voeten aan het doen was, maar ze remden alleen maar om illegaal via een fietspad langs een wegafzetting te kunnen gaan.
In het openbaar op blote voeten lopen kost me nog steeds wel wat moeite, maar het gaat wel steeds beter. Maar om nou deze middag ongeschoeid naar de stad te wandelen gaat me dan wel weer wat ver. Dat heb ik dan toch maar met sandalen aan gedaan.

Gisteravond nog met S. naar de Merwelanden geweest, en daar het grootste stuk blootsvoets gelopen. Het paadje op het dijkje langs het Moldiep was me toch een beetje te ruig, maar daar kon ik weer in de graskant lopen. Ik hield daar wel wonderlijk gekleurde voeten aan over, een beetje henna-achtig. Of het nou stuifmeel of iets anders was, geen idee, maar het zag er wel apart uit. Misschien ga ik morgenochtend ook nog wel even naar de Merwelanden. Liever zou ik naar het strand gaan, maar ik vind het eigenlijk te ver. Voor een uurtje wandelen ben je dan al gauw drie uur onderweg, en aangezien er morgenmiddag verjaardagsvisitie komt voor onze dochter moet ik toch wel weer op tijd terug zijn.

Hardlopen zit er eigenlijk nog niet zo in. Mijn rechtervoet blijft wat stijf voelen en ik denk dat het verstandig is om hem nog niet te veel te belasten. Als ik er over een week nog steeds last van heb zal ik de fysio eens om advies vragen, daar moet ik dan toch voor mijn schouder naar toe.