Niet te stuiten

Zo lijkt het althans. Ik heb nu voor de vierde achtereenvolgende dag getraind, en dat is nogal wat voor mijn doen. Afgelopen zaterdag liep ik mijn standaard 7km rondje, typisch het rondje voor als ik wel wat wil doen, maar niet te veel, of als ik niet veel tijd heb. Soms gebruik ik het rondje ook als ijkpunt: hoe hard kan ik hem. Deze zaterdag echter niet, rustig gelopen in ietsje meer dan 6 min/km.
Zondag ben ik wezen intervallen op de Wantijdijk, 4X 1000m plus 800m rustig lopen, en dat dan voorafgegaan door 1,9 km inlopen, en diezelfde afstand weer uitlopen.
Gisteren, maandag, had ik een vrije dag, en ben ik ’s middags een km of tien over de Dordtse dijken wezen lopen. Ik was eigenlijk iets te licht gekleed voor het mooie, dat heb ik niet vaak, maar de wind was frisser dan ik had gedacht. Tijdens het lopen heb ik het niet echt koud gehad, maar heel aangenaam voelde het ook niet. Wel lekker heet gedouched naderhand.
En vanmorgen om even na half zes opgestaan, om uiteindelijk om kwart over zes te gaan lopen, deze keer weer hetzelfde rondje als afgelopen zaterdag. Het was net niet mistig, maar het luchtvochtigheidsgehalte was erg hoog. In tegenstelling tot gisteren had ik het nu juist erg warm.
Ik heb wel het gevoel dat ik nu even een paar dagen rust moet nemen, want ik was vanmorgen bij het opstaan nog niet echt uitgerust van gisteren.
Al met al stemt dit natuurlijk wel tot grote tevredenheid.

3 reacties

 1. Ton

  Ik herken het “niet te stuiten” gevoel maar pas daar een beetje mee op 😉 Ik probeer zelf altijd na maximaal 3 dagen trainen een rustdag te nemen

 2. Peter

  Het is niet echt ’typisch mij’ om zo te keer te gaan, maar het geeft wel een kick.
  Het is eigenlijk jammer dat de week geen 8 dagen heeft, dan zou je mooi om de dag kunnen lopen en dan op 4 trainingen uitkomen. 😉

 3. rogier

  Heerlijk lijkt me dat ! maar ja nog effe geduld hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑