Als onderdeel van het evenement Rondje Tilburg werd door bemoeienis van Frunning en Anyones Runshop het onderdeel (officieus) NK Barefootrunning 10 km toegevoegd. In tegenstelling tot wat de naam suggereert gaat het hierbij niet alleen om mensen die op blote voeten lopen, maar is het ook gericht op lopers die z.g. minimalistische schoenen (zoals bijvoorbeeld de Vibram Fivefingers) gebruiken.

Voor mij kwam de wedstrijd te vroeg, maar omdat ik toch wel nieuwsgierig was ben ik wezen kijken.Het viel nog niet mee om er te komen trouwens. NS had bedacht dat ze dit weekend mooi wat groot onderhoud tussen Breda en Tilburg kun uitvoeren, zodat ik dat traject met de bus moest afleggen. En toen ik in Tilburg aangekomen dacht de OVfiets te pakken bleken ze 'op'. Dan maar de stadsbus.

Het was een leuk kleinschalig evenement. Bij het NK waar ik voor kwam werd door 13 lopers gestreden om de titel, en hiervan liepen er 4 echt op blote voeten. Van deze vier had ik er twee eerder ontmoet, en kon ik nu kennismaken met de andere twee die ik al wel virtueel kende.
Van de BV-lopers begreep ik dat het parcours goed te doen was, de grootste tegenstanders was denk ik de warmte. Als het volgend jaar weer gelopen wordt ga ik vast proberen van de partij te zijn.

Over het ongepast gebruik van de uitdrukking "Barefootrunning" ga ik het een andere keer nog eens hebben. Nu is het veel te warm om me daar druk over te maken. 🙂