Nog 6 weken

Vandaag over 6 weken is de 7^^-loop. Als er geen rare dingen gebeuren denk ik dat ik aardig op schema lig. Door de week doe ik kortere loopjes en een interval-training, en op zondag meestal een wat langere duurloop. Vandaag was dat 12,5 km en dat ging eigenlijk best wel aardig. In een heel rustig tempo gelopen, en dat zorgde er meteen voor dat mijn hartslag wat lager bleef. Toen ik afgelopen vrijdag samen met Hans tussen de middag liep werd het tempo een beetje door hem aangegeven, en dat is net wat sneller dan mijn normale tempo. Dat is op zich niet erg, maar ik zie het wel aan de hartslag. Vandaag was de hartslag gemiddeld 145 en dat zou eigenlijk best nog wel wat lager mogen, maar als er weer wat meer regelmaat in de training komt gaat dat wel lukken denk ik.
De komende week wordt het wel een beetje puzzelen hoe ik mijn trainingen voor mekaar krijg. Ik ben het komende weekend aan het wandelen met een vriend en dan komt er van hardlopen dus niet zoveel. Dat betekent dat ik mijn trainingen van maandag t/m donderdag moet uitvoeren. Dan valt de woensdag meestal uit vanwege de volksdans: het wordt me dan wat te veel op een dag.
Wat zou kunnen:
maandag: korte interval 10 X 200m
dinsdag: 8 km DL
woensdag: vrij
donderdag: interval 8 X 400m, of bijvoorbeeld 10 km

Morgenochtend ga ik nog bij de fysiotherapeute langs. Ik heb al maanden last van een bilspier die tijdens het hardlopen wat opstandig is. Het wordt niet erger door het lopen, maar het gaat ook niet over. Ik hoop op een duidelijke diagnose. Ik hoop uiteraard niet op een hardloopverbod, want dan kan ik de 7^^-loop wel vergeten.

1 reactie

  1. Bob Stultiens

    Als ik nog een startbewijs kan krijgen overweeg ik ook om blootvoets mee te lopen. Ik heb inmiddels een loop van 15,5km goed doorstaan en probeer deze week nog eens 17km BV te lopen. Is er een plaats waar BV-ers bijeenkomen of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑