Nog twee weken

Ben mijn weblog niet zo erg trouw momenteel. Ik zal maar geen beterschap meer beloven…
Het is nog (een dag minder dan) twee weken voor de Zevenheuvelenloop. Gisteren zag het er rond twaalf uur heerlijk uit buiten. Korte broek, shirtje met korte mouwen, en hup de zon in. Ik had nog niet bedacht hoe lang ik zou gaan lopen, maar als ik met een beetje een ruime bocht om mijn huis heen loop kan ik op verschillende punten beslissen dat het wel genoeg is geweest.
Eerst in de richting van Sterrenburg gelopen. Dat doe ik niet vaak, maar mijn vaste uitvalsroute is onlangs bestrooid met nieuw grit en dat loop vast niet zo lekker. Toen ik de Randweg kruiste daar het fietspad opgegaan en deze gevolgd tot de Copernicusweg. Zowel het fietspad langs de randweg als die langs de Copernicusweg hebben een vrij ruw wegdek, dus dat leek me wel een goede oefening voor de Zevenheuvelenloop. Ik heb weliswaar geen idee wat me daar te wachten staat, maar je kunt beter maar van het ergste uit gaan. 🙂
Ik was blij toen dit deel van het traject achter de rug was, maar ik kon het toch goed volhouden. De Zuidendijk die ik vervolgens grotendeels volgde bleek inmiddels ook een nieuwe toplaag gekregen te hebben, maar de kleine steentjes die daar bij hoorden waren al grotendeels in de weg gereden. Het was goed te doen in elk geval.

Vlak voor ik Stadspolders in liep hoorde ik ineens iemand achter me hardlopen. Het klonk als iemand met gewone schoenen, en dat bleek ook wel te kloppen. Het was een jongen van een jaar of 17 (?). Hij zei dat-ie het wel opvallend vond, dat ik daar op mijn blote voeten liep. Daar heb je gelijk in, zei ik. Zelf deed hij het wel als hij parcours deed. Ik begreep hem niet meteen, maar toen hij vroeg of ik wist wat parcours was dacht ik: o ja, parcour, ook wel parkoer. Een manier van voortbewegen zeg, waarbij je over muurtjes klimt en loopt en nog heel veel meer. Ik vertelde hem dat ik iemand kende die dat ook deed. Het bleek geen wederzijdse kennis te zijn.
De jongen vertelde verder nog dat hij ook wel eens op blote voeten naar school ging. Wat vinden ze daar dan van, vroeg ik. Dat vinden ze heel raar. 🙂
En toen namen we weer afscheid. Leuke ontmoeting!

Uiteindelijk gisteren 15 km gelopen, en dat geeft in elk geval voldoende vertrouwen dat het over twee weken in Nijmegen ook wel gaat lukken. Het tempo was niet al te hoog, maar wat mij betreft is een tijd rond de anderhalf uur okee.

Verder had ik nog een vraag van Bob openstaan over een ontmoeting van BV-lopers.
Ik denk dat het het lastig is om daar iets voor te organiseren. Met ruim 20.000 lopers zal het wel een volle boel zijn. Er zijn op dit moment 3 BV-lopers waarvan ik weet dat ze meedoen: George, Bob en ikzelf. Ik zie mezelf als ongetwijfeld de langzaamste loper, dus ik zal dan ook wel het laatste binnen zijn. Ik denk dat ik na de wedstrijd nog wel even naar cafe Maxim ga om nog wat na te praten met aanwezige Chat’n’Runners. Belangstellende BV-ers kunnen daar uiteraard ook naar toe gaan.

3 reacties

 1. Karl van Daal

  Hoi Peter,
  Leuk om te lezen dat het goed gaat met je voorbereiding op de 7^^ loop.Ik zag dat je op de site van George vroeg waarmee je de championchip bevestigt.Dit kun je heel eenvoudig doen met een enkelband die triatleten ook gebruiken om hun chip om de enkel te doen.Deze enkelbanden zijn volgens mij bij elke betere sportzaak wel te krijgen.Ook op de onlineshop van PK is hij te koop(ik geloof 3.95), dus dat valt reuze mee.Hier in Venray gaat het blote voeten lopen heel erg goed kan ik wel zeggen, zit nu op 3 keer in de week lopen op bv, en dit gaat goed.In het weekend loop ik nu +- 12 km in duurloop tempo.Als ik je niet meer zie of spreek heel veel succes bij de 7^^ loop
  Groetjes uit Limburg(Karl)

 2. Bob Stultiens

  Ik weet nog niet of ik mee kan doen. Ik hoop van wel en heb inmiddels 2x 15+km BV gelopen. De 2e keer ging het achteraf met mijn voeten niet goed. Als ik mee kan doen, kom ik naar Maxim.

 3. Bob Stultiens

  Succes in Nijmegen. Ik ben benieuwd naar je verslag. Helaas kan ik niet, maar ga ik wel proberen 25km BV te trainen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑