Het was weer even geleden dat ik een langere tocht maakte. Afgelopen maandag op de fiets naar Rotterdam (25 km enkele reis) om op mijn kleinzoon Olaf op te passen. Dus in totaal 50 km, maar wel met een uur of vier, vijf pauze ertussen.  Dat valt wat mij betreft niet in de categorie “langere tocht”. 🙂 Die kwalificatie past meer bij tochten van meer dan 75-80 km. Omdat Strava nog een Gran Fondo (is een tocht van minstens 100 km) van me tegoed had heb ik daarvoor gekozen.

Ik had gezien dat de wind vandaag hoofdzakelijk  uit het ZW zou komen, dus de heenweg die kant op leek me een goed plan. Met het onvolprezen Brouter een route in elkaar geknutseld richting Zevenbergen, Etten-Leur, Zundert etc. Dat stuk van Brabant onder Etten-Leur ken ik eigenlijk helemaal niet, maar ik vond het beslist de moeite waard.
De keuze om de wind op de terugreis in de rug te hebben was een goed idee want ik voelde toch wel dat ik het niet meer zo gewend ben om dit soort afstanden te doen. Een beetje meer trainen kan geen kwaad.