Op de fiets door Frankrijk dag 11 en 12 – Ligny-Le-Châtel

Ik was uiteraard weer vroeg wakker, ook in mijn echte bed in mijn hotelkamer. Ik dacht gelezen te hebben dat ik vanaf 7 uur kon ontbijten, en misschien was dat ook wel zo, maar de ruimte die er voor bedoeld leek was afgesloten en er was niemand te vinden. Ik had geen zin om er verder tijd in te steken, ik pakte mijn spullen, checkte driemaal of ik echt alles had (als je eenmaal de sleutel achter de automatisch sluitende deur hebt achtergelaten kom je er niet meer in) en ging naar de overkant van de straat waar de bakker zat. Voorzien van wat broodjes ging ik op pad. Het was net als gisteren weer heerlijk koel zo ’s ochtends vroeg. Afgezien van een stevige klim over een snelweg heen ging het allemaal heel vlot. In Troyes werd ik zelfs vergast op fietspaden (groen zijn ze hier), die overigens soms ook zomaar ineens ophielden te bestaan, maar enfin, de intentie werd gewaardeerd. Even na negen uur kwam ik aan op het afgesproken plein, en zowaar, na slechts een paar minuten kwam ook Eric er aan. Terrasje gezocht en gevonden en gezellig ervaringen uitgewisseld. Misschien wel een uur zitten praten. Het was erg gezellig. Maar daarna weer verder. Eric naar het noorden, ik naar het zuiden. Maar eerst liep ik nog even met de fiets aan de hand door de stad, beetje sfeer proeven, nog even kort in twee kerken geweest.

Toen toch echt weer verder. Het verschil met gisteren was groot. Het landschap was kleinschaliger, er waren meer bomen, kortom, ik was echt meer aan het genieten. De eerste camping waar ik in de buurt kwam was die waar Eric net vandaan kwam, en ondanks zijn enthousiasme daarover besloot ik er niet naartoe te gaan. Te snel al, en ook te ver van de route. Dan maar de volgende bij Ervy-le-Châtel. In dat plaatsje aangekomen bezocht ik eerst de supermarkt en daarna ging ik op naar de camping. Hek dicht. Op slot zelfs. Het zal toch niet. En zo zie je maar dat ook Google niet alles weet, want die had beweerd dat-ie open was. Er hing een soort verordening van de burgermeester die slecht te lezen was, maar waarin een tijdvak t/m 24 juni genoemd werd dat de camping dicht was vanwege? Tja, dicht in elk geval. Ook al was het al 24 juni geweest.

Dan toch maar door naar de volgende. Waar ken ik dit toch van? Ik was in elk geval fitter dan de dag ervoor, en de omstandigheden waren ook beter. Alleen ga je je natuurlijk wel afvragen of deze wel open zal zijn. En ja hoor, gelukkig. Van harte welkom geheten door beheerder Nicolas. Voor €7,72 mocht ik mijn tent opzetten. Daarna boodschappen doen bij de Carrefour die op tien minuten lopen zat, douchen, en chillen.

Vanochtend kwam ik niet op gang, en het was ook benauwd warm. Ik besloot een dag extra te blijven. Wel had ik alvast uitgevonden dat er een geschikte camping langs het Canal de Nivernais zat, op zo’n 60 km van Auxerre, dus zo’n 80 km van hier. Moet te doen zijn.

Halverwege de middag kwam de oplossing voor de benauwdheid in de vorm van een enorme onweersbui. Het onweer is inmiddels voorbij, soms nog een klapje, maar de regen is er nog. Het is nu donker, maar ik denk dat het droog is gebleven in de tent. De avond gezellig met wat mensen doorgebracht op het overdekte terras op de camping. Met een paar glazen Chablis en een borrelplank was het goed vol te houden. Eens zien hoe het weer er morgenochtend uitziet.

4 reacties

 1. Leo

  Goed om te lezen dat dat je er weer plezier aan beleeft.
  Waar is die camping van € 7,72, daar wil ik wel een weekje staan

  • Peter

   Dat was een speciaal tarief voor fietser met tentje en geen stroom. Maar best een leuke camping.

 2. Roel

  Leuk verhaal, Peter. Werkt aanstekelijk!

 3. Adri

  Gelukkig nu een betere dag. Fijn dat er ook weer te genieten was. Dat geeft vast moed voor je verdere tocht zuidwaarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑