Op de fiets door Frankrijk dag 13 – Chaumot

Het was eergisteren in de loop van de middag gaan regenen, eerst zacht, maar ineens sloeg de vlam in de pan en ging het hard waaien, regenen en onweren. Ik zat min of meer droog op het overdekte terras van de camping (er waaide weleens een fijne nevel onder de overkapping door) dus heel erg was het niet. Het was voor de regen heel benauwd geworden, dus gegeven de omstandigheden was het wel fijn.

Maar gisterochtend, toen ik wakker werd en me klaar ging maken voor vertrek regende het nog, en volgens de diverse weerapps zou dat voorlopig niet ophouden. Daar ging ik niet op wachten, dus om ongeveer tien voor tien ging ik dan toch maar op pad. Het regende niet keihard, maar nat werd ik er uiteraard wel van, regenkleding of niet.

Het eerste stuk tot Auxerre moest er nog een paar keer stevig geklommen worden, en daarna stevig gedaald. Dat is onder droge omstandigheden toch een stuk lolliger. Je bent ook minder in de gelegenheid om rustig om je heen te kijken en foto’s te maken.

In Auxerre aangekomen kostte het me even moeite om het begin van de route langs het Canal de Nivernais te vinden, maar toen ik er eenmaal op zat kon er qua fietsrichting nauwelijks iets fout gaan.

Het is een fraaie fietsroute, en zeker toen het in het begin van de middag droog werd en een uurtje later de zon er ook bij kwam werd het echt genieten. Kasteeltjes, rotspartijen, alsof ik in een Fallerlandschap rondreed. Ik had aan de camping waar ik naar onderweg was gevraagd hoever ze vanaf Auxerre langs de route zaten. Zestig km was het antwoord. Maar ik had aan de hand van de gpx-bestanden al achterhaald dat dat 90 km moest zijn. Inclusief aanloop van de camping naar Auxerre zou ik dan op 110 km uitkomen. Aangezien het voornamelijk vlakke kilometers zouden zijn vond ik dat het wel kon.

Ik had wel buiten de effecten van het slechte weer gerekend. Dat had er voor gezorgd dat er op enkele plekken geen doorgang mogelijk was. Omrijden was dan noodzakelijk en zodra ik de route verliet moest er ook geklommen worden. Niet fijn, maar ja, je verandert er niets aan.

Uiteindelijk was ik rond half zeven, zeven uur op de camping. Meteen het terras op, wat eten en drinken, want daaraan was de behoefte toch wel groot. Daarna tentje opzetten, douchen en ontspannen. Het was een intensief dagje.

1 reactie

  1. Mirjam van Rijn

    Uiteindelijk heb je gelukkig nog mooi en droog kunnen fietsen, maar zonder regen was je dag aanmerkelijk fijner geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑