Op de fiets door Frankrijk dag 15 – La Charité-sur-Loire

Rond een uur of vijf hoorde ik het openen en sluiten van ritsen van de rechterbuurman, dus ik dacht, die is vroeg weg. Maar toen ik een uur later opstond om naar de wc te gaan was hij er gewoon nog. Moest zeker ook naar de wc, maar dan een uur eerder. Mijn andere buurman, de Brit Ross, was met stevige rugpijn wakker geworden. Ik kon hem verblijden met wat paracetamol, altijd bij me, zelden nodig.

We vertrokken ongeveer tegelijkertijd, maar hij ging op de plek waar ik linksaf sloeg rechtdoor. Ik wist ook dat hij ergens koffie wilde drinken, en wat ontbijten. Hij is onderweg naar zijn vaderland, dus globaal rijden we ongeveer dezelfde route. Wel wil hij geloof ik ook nog naar Parijs.

Toen ik een km of twintig onderweg was en ik mijn eerste pauze had kwam Ross daar weer aanfietsen. Hij had inmiddels wel koffie gedronken, maar nog niet ontbeten. Waarom weet ik niet meer, maar ik vertelde hem dat we kort na Nevers (mijn huidige Britse buurman, iemand anders dan Ross, spreekt het echt op zijn Engels uit, dat je denkt huh? Wat zeg je nou?), kort na Nevers dus, een Decathlon min of meer op onze route zouden hebben. Dat verheugde hem zeer, want hij kon wel wat dingen gebruiken. Ik ook trouwens want mijn lakenzak was echt helemaal kapot gescheurd.

Hoewel ik eerst te vroeg linksaf ging kon ik de Decathlon uiteindelijk makkelijk vinden. Ross en ik fietsten niet samen, we zagen elkaar voor het laatst op de Loirebrug van Nevers. Hij ging nog even ontbijten in de stad, ik wilde alleen koffie drinken ‘met iets’ als het op mijn weg kwam. Dat kwam het, vrij kort voor de Decathlon. Koffie, wat broodjes, ik zat te genieten.

Later bij de Decathlon vond ik wat ik zocht, en ook Ross trof ik weer. Na ons winkelbezoek wilde hij nog ergens iets gebruiken, maar voor mij was het te kort na mijn koffiebreak. Dus voor ongeveer de derde of vierde keer die ochtend namen we afscheid van elkaar. Ik heb hem niet meer gezien. Hij wilde ook door naar Sancerre, maar ik vond dat te ver. Ik wilde een vrij korte dag, en dat is goed gelukt.

Afgezien van de herrie rond Nevers heb ik lekker gefietst. Toen ik bij Fourchambaud de Loire weer overstak kon ik kiezen tussen het verkeer ophouden door over het autodeel van de brug te fietsen (wat op zich toegestaan was) of het smalle voetpad. Zie de foto voor dit laatste. Ik heb een stukje over dit voetpad gefietst, maar ik was toch bang dat ik met mijn stuur links of rechts iets zou raken, en heb uiteindelijk alles maat gelopen. Daardoor kon ik in elk geval wel genieten van het uitzicht over de Loire.

Na deze brug was de drukte gelukkig weer klaar. Wel had ik wat stukken met aardig wat tegenwind, maar later, met voor mijn gevoel dezelfde koers, viel dat wel weer mee.

De camping van Charité-sur-Loire is heel aardig, op een eilandje in de Loire gelegen, en het stadje viel me eigenlijk alles mee.

Morgen naar Gien, of iets verder.

1 reactie

  1. Yvonne Oosterveen

    Grappig dat je elkaar toch weer steeds tegenkomt, in zo’n groot land en ieder op zijn eigen tempo.
    Ja, dat wandelpad is inderdaad wel erg smal, beter lopend daarover dan fietsend over de rijbaan, die Fransen rijden doorgaans best snel en vlak langs je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑