Op de fiets door Frankrijk dag 22

Al enige dagen voorspelden de diverse weerapps voor vandaag regen en onweer. Ze verschilden in het moment waarop het ongerief van start zou gaan, maar op zijn vroegst rond elf uur. Ik had de wakker gezet voor vanochtend (5 uur) en wilde dan op basis van de meest recente verwachtingen mijn keuze maken, maar bij voorkeur vroeg wegrijden. Ik vond  camping Canada geen herhaling waard.

En zo reed ik vanmorgen even na half zeven de camping af. Eerst nog een beetje klimmen, en dan naar beneden tot Seine-niveau, want daar moest ik overheen. Maar vlak daarvoor kruiste ik een snelweg die ter plaatse ook op- en afritten had, dus ik fietste daar gezellig met de ochtendspits.

Verder stond deze dag in het teken van achterom kijken of het onweer al kwam, en van weer een klimpartij. Eenmaal pauzeerde ik even onder een viaduct omdat het wat rommelde en het wel heel donker werd. Ineens veel wind, een paar spatjes, en dat was het weer. Een paar dorpen verder werd het wel heel donker. Waar kan ik schuilen, ah een poortgebouw. Ik stond er net en toen gingen de hemelsluizen open. Ik was heel blij dat ik toen niet in het open veld was.

Daarna nog de topklim van de dag en toen zat het er alweer bijna op. Ik had vanwege het slechte weer besloten niet te gaan kamperen, en hoewel het weer er eigenlijk geen aanleiding meer toe geeft geniet ik toch wel erg van dit onderkomen.

3 reacties

 1. Margreet

  Wat een verwennerij! Overnacht je in een ****Hotel 🙂 ??
  Je hebt het verdiend hoor!

  • Peter

   Dat lijkt me heel vervelend. Nee hoor, gewoon een maisonnette via Booking.

 2. Eric Visser

  Mooie foto’s!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑